Στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο βρέθηκε σήμερα η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Τομπούλη Αναστάσιο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και τα μέλη του ΔΣ παρουσίασαν την κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα αθλητικά σωματεία και οι χιλιάδες αθλητές όλων των ηλικιών που αθλούνται στις εγκαταστάσεις του Σταδίου, εξαιτίας της κακής κατάστασης των υποδομών και των προβλημάτων στην αδειοδότηση λειτουργίας των εγκαταστάσεων, επειδή δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας.

Η πολυετής εγκατάλειψη του Σταδίου και η αμέλεια της Κυβέρνησης να φροντίσει να αποκατασταθούν τα προβλήματα στατικότητας του Κεντρικού Σταδίου και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την έκδοση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας για το κλειστό προπονητήριο (Κ3), θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των αθλουμένων και συγχρόνως δημιουργούν τεράστια προβλήματα στο πρόγραμμα των προπονήσεων.

Ακόμη, παρουσίασαν τα γενικότερα αιτήματα της οικογένειας του Κλασικού Αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη, τα οποία είναι η ανάπτυξη και η κατασκευή ανοιχτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα, τόσο ανατολικά, όσο και δυτικά, με σκοπό την ισόρροπη ανάπτυξη του αθλήματος σε όλη την περιοχή.

Στη συνέχεια περιηγήθηκαν τους χώρους των εγκαταστάσεων, όπου η Κατερίνα Νοτοπούλου διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την κάκιστη κατάσταση των υποδομών και εξέφρασε την ανησυχία και τη λύπη της, επειδή οι αθλητές είναι αναγκασμένοι να προπονούνται κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Η βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες  για την επίλυση των προβλημάτων του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου και για την προώθηση όλων των δίκαιων αιτημάτων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.