Η ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της διοίκησης Ζέρβα αποκαλύπτονται ξανά, αυτήν τη φορά με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση τριών ετών στην υλοποίηση του πάρκου ΑμεΑ για όλους στην Άνω Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο έργο, για το οποίο χθες ο κ. Ζέρβας υπέγραψε τη σύμβαση για την ανάθεση του έργου, υπήρξε μία σύλληψη του χαρτοφυλακίου της Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η κεντρική ιδέα αφορούσε στη δημιουργία ενός Πάρκου που θα λειτουργούσε σαν μία αστική νησίδα προσβάσιμη σε όλους, με οργανωμένες δραστηριότητες αναψυχής, όπου θα μπορούσαν να συμμετέχουν όλοι, ανάπηροι και μη,  από τη γύρω περιοχή αλλά και όλη την πόλη, ενισχύοντας την κοινωνικοποίηση και τη δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων.

Η Προγραμματική Σύμβαση είχε ήδη ετοιμαστεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στις 3 Μαΐου του 2019 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση της δωρεάν παραχώρησης του ακινήτου στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Η διενέργεια των δημοτικών και, στη συνέχεια, των εθνικών εκλογών, διέκοψε την πορεία υλοποίησης του Πάρκου.

Με καθυστέρηση δυόμισι χρόνων, μόλις τον Νοέμβριο του 2021, η διοίκηση του κ. Ζέρβα και η "Επιτελική κυβέρνηση" Μητσοτάκη υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση που θα μπορούσε να είχε ήδη υπογραφεί από τον Ιούλιο του 2019.

Τώρα,  οχτώ μήνες μετά από την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης και τρία χρόνια μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάθεση του έργου. Η κυβέρνηση που μοίρασε 7 δις σε απευθείας αναθέσεις και ο χειροκροτητής της δήμαρχος χρειάστηκαν τρία χρόνια για να κάνουν δύο απλά βήματα.

Υπήρχε έτοιμη μελέτη, υπήρχε έτοιμη προγραμματική σύμβαση, ικανή κυβέρνηση και διοίκηση Δήμου δεν υπήρχαν να κατασκευάσουν ένα πάρκο τόσα χρόνια.