Με αγωνία παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την αύξηση των κρουσμάτων covid19 και τις προειδοποιήσεις των ειδικών για το έκτο κύμα.

Παράλληλα, η διαρκώς αυξητική τάση των κρουσμάτων covid 19 στη Θεσσαλονίκη προκαλεί εύλογη ανησυχία. 

Η Θεσσαλονίκη πλήρωσε με οδυνηρό τρόπο την ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία και σήμερα, δυόμιση χρόνια μετά το 1ο κύμα, το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει ανοχύρωτο και αποδυναμωμένο με το Ιπποκράτειο νοσοκομείο να κατεβάζει ρολά από 1ης Ιουλίου με ότι αυτό συνεπάγεται την ώρα που οι δείκτες αυξάνονται και πάλι επικίνδυνα.

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να «σφύριξε» για πολλοστή φορά τη λήξη της πανδημίας στη χώρα για επικοινωνιακούς και πάλι λόγους, η πραγματικότητα όμως διαφέρει.

Η εμμονική άρνηση της κυβέρνησης να μην στηρίζει επαρκώς το δημόσιο σύστημα υγείας έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Μετά τις δυσβάσταχτες ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας και ολιγωρίας της κυβέρνησης να ενισχύσει τις υγειονομικές δομές της πόλης βρισκόμαστε σήμερα ξανά αντιμέτωποι με την πανδημία και με πιο ευάλωτο το σύστημα υγείας.

Επειδή η πανδημία αποδεικνύεται πως δεν είναι «ανέμελη» και δεν κάνει διακοπές διαρκείας είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ τώρα!