Στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης στην ΕΛΕΠΑΠ και στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στην ΕΛΕΠΑΠ βρέθηκε σήμερα η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Α’ Θεσσαλονίκης και Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί  Κατερίνα Νοτοπούλου, σε συνέχεια της επίσκεψής της τον περασμένο Νοέμβριο όπου είχε διαπιστώσει τις σοβαρότατες ελλείψεις σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και σε Σχολικούς Νοσηλευτές, για τις οποίες είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, οι ανάγκες τόσο σε προσωπικό όσο και σε εκπαιδευτικό υλικό, παραμένουν. Σημαντικές ελλείψεις διαπίστωσε σε είδη αθλητικού εξοπλισμού,  όπως μπάλες,  μπασκέτες,  αλλά και σε άλλα είδη δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου εξέφρασε ανησυχία για τις ελλείψεις και σε υλικά καθαριότητας και υγιεινής καθώς και προστασίας από τον κορονοΪό, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας την οποία διανύουμε. 

Ανάγκες υπάρχουν και σε υπολογιστές, προκειμένου οι παιδαγωγοί να κάνουν  τη δουλειά τους όπως απαιτείται.

Παιδαγωγοί και γονείς τόνισαν ότι η ευθύνη των αρμοδίων Υπουργείων δεν μπορεί να μεταφέρεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στην αναζήτηση χορηγιών.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου επανέλαβε ότι στέκεται στο πλευρό των παιδιών και των γονέων και Κηδεμόνων τους καθώς και στο πλευρό των παιδαγωγών, που προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό.

H Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί και βουλευτής Ά' Θεσσαλονίκης, είχε τη χαρά να προσφέρει συμβολικά, εκπαιδευτικά βιβλία και παιχνίδια στα παιδιά,  με πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη Μαζί".

Ας διεκδικήσουμε όλοι μαζί τα δικαιώματα και τις ίσες ευκαιρίες που αξίζουν στα παιδιά!