Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικοί συνοδοί συζητήθηκαν σε συνάντηση της τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου με τους αντιπροέδρους του Πανελλήνιου Σωματείου Τουριστικών Συνοδών κ.Κόνσουλα και κ.Καλτσίδη, οι οποίοι περιέγραψαν το μεγάλο πλήγμα που δέχεται ο κλάδος εξαιτίας του covid-19, με συνέπεια την σχεδόν ολοκληρωτική απώλεια εισοδήματος.

Είναι χαρακτηριστικό,  όπως και οι ίδιοι ανέφεραν, ότι τους τελευταίους 17 μήνες έλαβαν οικονομική ενίσχυση από το Κράτος μόνο για τους 6, ενώ ακόμη περιμένουν να τους καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού  για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2021.

Δεν δικαιούνται Ταμείο Ανεργίας, δεν τυγχάνουν ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις ασφαλιστικές και φορολογικές  υποχρεώσεις τους, καθώς και για τις πάγιες ανάγκες επιβίωσής τους.

Ζητούν την αναγνώριση και ρύθμιση του πεδίου άσκησης του επαγγέλματός τους, αναγνώριση την οποία έχει προετοιμάσει νομοθετικά η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την σύνταξη σχετικού σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, και επανηλειμμένα είχε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει ο υπουργός τουρισμού κ. Θεοχάρης, και την εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΕΠΕ για την καταπολέμηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας

Ο κ. Θεοχάρης αδιαφορεί για το παρόν και το μέλλον των τουριστικών συνοδών και γυρίζει την πλάτη στα δίκαια αιτήματά τους.