Η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Αλέξανδρος Αυλωνίτης είχαν τηλεδιάσκεψη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν πρόεδροι τοπικών ξενοδοχειακών ενώσεων από περιοχές του ορεινού όγκου της χώρας, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Τάσιος, καθώς και οι κ.κ. Καλλίας, Τσιτλακίδης, Τσακαλάκης, Χατζηκωνσταντίνου, Δαφαλιάς, Φιλιππίδου, Μαρινάκος, Σουρέλης, Τάσσος, Ζαφείρης, Μιχαηλίδης, Μαϊστράλη κα.

Υπήρξε μία εποικοδομητική συζήτηση, στην οποία οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν εκτενώς στα σοβαρότερα προβλήματα των ξενοδοχείων στο ορεινό όγκο της Ελλάδος εν μέσω πανδημίας. Ανέλυσαν τη δύσκολη κατάσταση που έχουν επέλθει οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και υπογράμμισαν την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης, βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα.

Δόθηκε η ευκαιρία συζητηθούν οι προοπτικές και οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του Ορεινού Τουρισμού, τις αναγκαίες Υποδομές, την ενεργειακή αναβάθμιση, τον εσωτερικό τουρισμό, την πολιτική προβολής, αλλά και την τουριστική εκπαίδευση.

Συζητήθηκε επίσης η απαίτηση αναδιαμόρφωση της τουριστικής πολιτικής της χώρας με έμφαση στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, για την ισόρροπη χρονική κατανομή της αυξανόμενης τουριστικής κίνησης, την αντιμετώπιση της εποχικότητας,  και την επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας σε μεγαλύτερο διάστημα του έτους.

Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκε η ανάγκη για την απαραίτητη στήριξη του χειμερινού τουρισμού, καθώς μάλιστα στο τομέα αυτό δραστηριοποιούνται κυρίως μικρές-οικογενειακές επιχειρήσεις.

Οι Κατερίνα Νοτοπούλου και Αλέξανδρος Αυλωνίτης τόνισαν ότι κάθε ορεινή περιοχή έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, µε μοναδική φυσική και πολιτισμική αξία, που θα πρέπει να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε σε οποιονδήποτε περαιτέρω σχεδιασμό ανάπτυξης ορεινού τουρισμού, στο πλαίσιο μιας αναθεωρημένης εθνικής τουριστικής στρατηγικής.

Ωστόσο επεσήμαναν την απουσία του τουρισμού από τις προτάσεις της κυβέρνησης στο Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.