Στην αναγκαιότητα επέκτασης, αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της Ενδοσκοπικής Μονάδας του Θεαγενείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης προκειμένου να εγγυάται η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού επέμεινε η βουλεύτρια Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου σε επίκαιρη ερώτησή της στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας.

Έξι μήνες μετά την ερώτηση την οποία είχαν καταθέσει με πρωτοβουλία της, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Κατερίνα Νοτοπούλου επανέφερε το θέμα στη Βουλή, καθώς όχι μόνο δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα αλλά δεν υπάρχει και καμία θετική εξέλιξη ή πρόθεση για την επίλυσή του.

« Δυσκολεύομαι κ. Υπουργέ να κατανοήσω την αγανάκτησή σας. Μας είπατε εν ολίγοις ότι δεν θα έπρεπε να είναι αγανακτισμένοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, δεν θα έπρεπε να είναι αγανακτισμένοι οι ασθενείς στη Θεσσαλονίκη, δεν θα έπρεπε να είμαστε αγανακτισμένοι και να μεταφέρουμε αυτή την οργή και την αγωνία οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης , δεν θα έπρεπε κανένας να μιλάει, θα έπρεπε να κρύβονται τα προβλήματα κάτω από το χαλί γι΄αυτό και συνάδελφοί σας αγοράζουν χαλιά ακριβά, αντί να επενδύσουν εκεί που επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον και ο ρόλος σας» είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Οι εικόνες ανάνηψης ασθενών σε πλαστικά καθίσματα αίθουσας αναμονής μετά από ενδοσκοπική εξέταση συνεχίζονται, ο αρμόδιος Υπουργός ωστόσο αρνείται να δώσει λύση στο πρόβλημα επικαλούμενος το οργανόγραμμα του νοσοκομείου δεκαετίες πριν και εκτοξεύοντας αβάσιμες κατηγορίες περι πολιτικών σκοπιμοτήτων σε γιατρούς αντί να εξαντλήσει κάθε περιθώριο ικανοποίησης του σχετικού αιτήματος προς όφελος των πολιτών και του κοινωνικού αγαθού της υγείας σε ολόκληρη της Βόρεια Ελλάδα.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως ο Υπουργός Υγείας στην αγωνία του γιατρού και του προσωπικού απαντά με τη στοχοποίησή τους αντί να εκλάβει τις καταγγελίες τους ως αγωνία, ως ανάγκη κινητοποίησης για την επίλυσή του.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ ευθύνεται για την πλήρη διάλυση του ΕΣΥ και την παράδοσή του στα ιδιωτικά συμφέροντα και έδωσε παραδείγματα εξουθένωσης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Κάλεσε τέλος γι ακόμη μια φορά τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το συγκεκριμένο εργαστήριο στο Θεαγένειο Νοσοκομείο να αποκτήσει χώρο ανάνηψης που να πληροί τις προδιαγραφές των οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Ενδοσκόπησης, Διεθνών Γαστρεντολογικών Εταιρειών και των αντίστοιχων Ελληνικών Εταιρειών.