Σοκάρει η κυνική στάση του Υπουργού Τουρισμού κ.Θεοχάρη που με απανθρωπιά απάντησε προκλητικά στην αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή : «Και δεν υπάρχει ούτε μία χώρα στην Ευρώπη που να άνοιξε με καθολικό τεστ. Και όσο για το αν είμαστε σε καλή θέση, είμαστε 30οι σε θανάτους στην Ευρώπη. Μια ζηλευτή θέση

Την ώρα που στη χώρα μας θρηνούμε πάνω από 3.500 ανθρώπινες απώλειες…

Που μετράμε 100 νεκρούς τη μέρα…

Εάν αυτό συνέβαινε σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ θα τον είχαν παραιτήσει. Για την ανέμελη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι απλώς Δευτέρα.

Μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη που «πανηγυρίζει» γιατί είμαστε καλύτερα από το Βέλγιο και ρίχνει την ευθύνη στους Θεσσαλονικείς και το χαρακτήρα τους, πανηγυρίζει και ο κ. Θεοχάρης για την «ζηλευτή» όπως είπε θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη σε θανάτους. Για να καταλήξει επιρρίπτοντας την ευθύνη για τους θανάτους γι’ ακόμη μια φορά στους «απείθαρχους» πολίτες.

Ο κ. Θεοχάρης δεν είναι πια ΓΓ Εσόδων να μιλάει με  αριθμούς . Είναι Υπουργός μίας αποτυχημένης κυβέρνησης που φέρει βαρύτατες και εγκληματικές ευθύνες για την τραγωδία που βιώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός, με το επιπόλαιο άνοιγμα του τουρισμού, των σχολείων, για τα ΜΜΜ υγειονομικές βόμβες, τη μη συνταγογράφηση των ΤΕΣΤ,  και την άρνησή τους να στηρίξουν το ΕΣΥ που σήμερα καταρρέει. 

Σήμερα χάνονται συνάνθρωποί μας, κάθε μέρα  χάνονται περίπου 100 ανθρώπινες ζωές και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πανηγυρίζει, δίχως ντροπή.

Για πόσο ακόμα;

ΥΓ. Δυστυχώς για όλους μας , ακόμα και οι αριθμοί, τα επίσημα στοιχεία, τον διαψεύδουν μακάβρια.

Η χώρα βρίσκεται στη θλιβερή 16η θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ σε αριθμό συνολικών θανάτων και  20η σε αριθμό θανάτων ανά 1 εκ (πιν. 1, 2 & 3, πηγή: https://www.worldometers.info/coronavirus/ 13/12/2020)

Και επίσης 10η στους αριθμούς θανάτων 14-ημέρου (EU/EEA & EU) (πιν. 3 & 4, Πηγή: European Centre for Disease Prevention and Control https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea 13/12/2020)

Από το Μάρτιο έως σήμερα, τη στιγμή που ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι στους 207 νεκρούς ανά εκατομμύριο, στην Ελλάδα βρισκόμαστε στους 349 νεκρούς ανά εκατομμύριο, ενώ η ψαλίδα καθημερινά ανοίγει εις βάρος μας.