Στα εγκαίνια της έκθεσης Horeca παραβρέθηκε η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η τομεάρχης Τουρισμού υπογράμμισε την αξία της διεθνούς έκθεσης και τη συμβολή της στην ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του κλάδου.

Αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και όσες-όσους εργάστηκαν για το άρτιο αποτέλεσμα της έκθεσης, τόνισε ότι η επόμενη μέρα του τουρισμού πρέπει να στηριχθεί σε ένα ιεραρχημένο μοντέλο αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης που θα στοχεύει στην ενίσχυση ανταγωνιστικότητας του κλάδου, στην ικανότητά του να αναπτύσσεται με βιώσιμο τρόπο, σε πράσινους προορισμούς, με λειτουργικές δραστηριότητες και επαρκείς θέσεις εργασίας.

Όπως είπε, είναι η ώρα να περάσουμε στις πράξεις, να επενδύσουμε σε πράσινες υποδομές, να αναβαθμίσουμε την τουριστική εκπαίδευση, να στηρίξουμε τους προορισμούς και να κάνουμε πράξη την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση.  

Η Κατερίνα Νοτοπούλου ανέφερε πως σε μια περίοδο που αλλάζουν σημαντικά οι συμπεριφορές και τα καταναλωτικά πρότυπα, δημιουργούνται νέες ανάγκες για νέες υποδομές, οφείλουμε να διαβάσουμε τα μηνύματα από την παγκόσμια αγορά, να προχωρήσουμε στον ανασχεδιασμό του τουριστικού μας προϊόντος και να εργαστούμε για μια νέα πρόταση τουρισμού αξίας.