Ο Υπουργός Τουρισμού, για άλλη μια φορά, σπεύδει να θριαμβολογήσει εκ των προτέρων για την αύξηση της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη. Διεκδικεί τα εύσημα ξεχνώντας ότι η ανάπτυξη του λιμένα και του αεροδρομίου, αλλά και η γενικότερη αναβάθμιση του ρόλου της Θεσσαλονίκης ως κεντρική πύλη στη ΝΑ Ευρώπη, είναι αποτέλεσμα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας όμως, πέρα από την ανάπτυξη των υποδομών, χρειάζεται ένα ολιστικό σχέδιο για την αποτελεσματική διαχείριση των τουριστικών ροών και κυρίως για την αλληλεπίδραση τους με την τοπική οικονομία και τις γειτονικές περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος, ώστε να μεγιστοποιήσει τα οφέλη για τον προορισμό.

Οι Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες του τουρισμού ωστόσο, βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό τη δαμόκλειο σπάθη μιας δεύτερης αναιμικής χειμερινής σεζόν, που θέτει σοβαρούς κινδύνους για τη βιωσιμότητά τους.

Καλοδεχούμενη λοιπόν η κρουαζιέρα για τη Θεσσαλονίκη, αλλά επειδή πλησιάζουν Χριστούγεννα με μηδενικές διανυκτερεύσεις, πώς σκοπεύει το Υπουργείο Τουρισμού να υποστηρίξει - εδώ και τώρα - τους επιχειρηματίες του κλάδου στη Θεσσαλονίκη;

Χρειάζονται άμεσες λύσεις, σε άμεσα προβλήματα!