Για μια ακόμα φορά η Κυβέρνηση της Ν.Δ. εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας ζημιώνοντας τον ελληνικό τουρισμό, καθώς οι Ρώσοι τουρίστες είναι στον αέρα εξαιτίας των δυσμενών εξελίξεων στο «Μouzenidis Travel», σύμφωνα με δημοσίευμα του money&tourism https://money-tourism.gr/symvainei-tora-oi-rosoi-katigoroyn-tin-elliniki-pleyra-tis-exelixeis-stin-mouzenidis-travel-poy-odeyei-pros-ptocheysi-aichmires-diloseis-doguzova-rostourism-quot-eichame-proteinei-lyseis-ekanan-tipota/

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Τουρισμού, αν και γνώριζε έγκαιρα, επέλεξε να αδιαφορήσει, σε μια εποχή που ο ελληνικός τουρισμός, οι εργαζόμενοι σ΄ αυτόν και οι επιχειρηματίες του τουρισμού,  παλεύουν να επιβιώσουν.

Χαρακτηριστική εiναι η δήλωση της επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού Rostourism Zarina Doguzova, αναφερόμενη στις εξελίξεις με το  Μouzenidis Travel:

 «Είμαστε έκπληκτοι από την αδράνεια της ελληνικής πλευράς, για την οποία η ρωσική αγορά ήταν στρατηγική για πολλά χρόνια, και εκατομμύρια Ρώσοι γνώρισαν τον ελληνικό πολιτισμό και τις παραδόσεις και απόλαυσαν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Αυτή η κατάσταση, αναμφίβολα, θα μπορούσε να βλάψει την τουριστική εικόνα της Ελλάδας ως φιλόξενου προορισμού».

Ο ελληνικός τουρισμός δεν έχει την πολυτέλεια απώλειας τουριστικών αγορών, πόσο μάλλον μιας τόσο σημαντικής αγοράς όπως η ρωσική. Η συνειδητή αδιαφορία της Ελληνικής Κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της κατάστασης προς όφελος του ελληνικού τουρισμού  κλονίζει την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών –επισκεπτών προς την Ελλάδα, εμπιστοσύνη που δύσκολα μπορεί να αποκατασταθεί.

Καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού αυτή την ύστατη ώρα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει λύσεις.