Το πάρκο για όλα τα παιδιά και για παιδιά με ειδικές ανάγκες ήταν ένα έργο που το ονειρευτήκαμε από το γραφείο Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης, ιδέα της Θ. Φωτίου, ξεπεράσαμε τα γραφειοκρατικά θέματα, εκπονήθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη χωρίς κανένα κόστος για το δημόσιο, εντός του Υπουργείου, από συνεργάτες της αναπληρώτριας Υπουργού και της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται απολύτως η ασφάλεια των χρηστών, κατ’ εφαρμογή των αρχών του αειφόρου σχεδιασμού.

Το Πάρκο θα λειτουργούσε σαν μία αστική νησίδα προσβάσιμη σε όλους. Είναι κάτι που λείπει από την πόλη. Οι γονείς των ατόμων με αναπηρία δεν έχουν στοιχειωδώς έναν χώρο! Ενώ θα έπρεπε να έχουμε σε κάθε γειτονιά χώρους προσβάσιμους που να καλύπτουν αυτές τις ανάγκες. 

Δήμος και κυβέρνηση, είχαν δυομιση χρόνια ένα έτοιμο έργο απο εμάς και δεν έκαναν τίποτα! Επί δυόμιση χρόνια! Βρήκαν το έργο έτοιμο, με  λυμένα τα γραφειοκρατικά, με χρηματοδότηση και δεν έκαναν τίποτα! Ανικανότητα! 

Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, είναι οι συμπολίτες μας που πρέπει πρώτα από όλους να προσέξουμε. Τα προβλήματα είναι μεγάλα. Επισκέφθηκα το 2ο ειδικό δημοτικό σχολείο και το 1ο ειδικό νηπιαγωγείο (ΕΛΕΠΑΠ). Τα προβλήματα είναι σοβαρά!

Τεράστιες οι ελλείψεις. 

Πρεπει να καταβάλλουμε τη μέγιστη πίεση για να υπάρξουν λύσεις.

Ακούστε όλα όσα συζητήσαμε στο ΚΟΚΚΙΝΟ Θεσσαλονίκης

https://soundcloud.com/user-958813084/notopoyloy-1?si=238a297eced14cc086c9b1cf12447498