«Έχουμε κρίση δημοκρατίας και μια κυβέρνηση στα χειρότερά της, που έχει διαλύσει τον ελληνικό λαό» τόνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 η βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

 

Σημεία της συνέντευξης:

Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε τεράστια μείωση στο ποσοστό της στις ευρωεκλογές, αλλα στο χώρο της αντιπολίτευσης υπάρχει τεράστιος κατακερματισμός. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί διότι δεν λειτουργεί έτσι η δημοκρατία.

Η συγκρότηση του προοδευτικού πόλου είναι ζήτημα και υπόθεση όλων μας.  Αν το ερώτημα είναι πως θα σταματήσει να καίγεται κάθε χρόνο όλη η Ελλάδα, η απάντηση είναι μια διαφορετική πολιτική πρόληψης και αντιμετώπισης.

Για τη Θεσσαλονίκη

Σήμερα ο Πρωθυπουργός είναι στη Θεσσαλονίκη. Θα έπρεπε να συζητάμε για το τι ΔΕΝ εχει κάνει 5 χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ για τη Θεσσαλονίκη που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Οι πολίτες τυραννιουνται από τη Fly Over εδώ και ένα χρόνο.

Σχολεία συγχωνεύονται, τα νοσοκομεία στενάζουν. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα και αυτά είναι τα θέματα που θα έπρεπε να θέτει και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο προοδευτικός χώρος στη δημόσια ατζέντα.  Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να συσπειρωσουμε τον προοδευτικό χώρο.

Μεγάλο πρόβλημα η στεγαστική κρίση

 Η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση της ΕΕ στις δαπάνες για τη στέγη.

Έχουμε επεξεργαστεί- και εγώ προσωπικά- ενα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προτάσεων που μπορούν να δώσουν διέξοδο και να δημιουργήσουν κοινωνική κατοικία.

Όμως δυστυχώς έχει επικρατήσει η εσωστρέφεια και αυτή είναι και η βασική μας αγωνία όσων παρουσιαζόμαστε ως αντιδρώντες ή διαφωνούντες. Προσωπικά δεν ανήκω σε όσους αντιδρούν αλλα σε όσους προσπαθούμε να προκαλέσουμε συσπειρώσεις και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών. Η αγωνία μας για την υπεράσπιση των πολιτών είναι μεγάλη.

Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την ανάγκη του λαού για προοδευτική διέξοδο.

Είχαμε πει ότι διαβλέπουμε κίνδυνο όταν ως πρώτο θέμα στη δημόσια ατζέντα δεν δίνουμε τα θέματα που απασχολούν τον κόσμο αλλα θέματα που δεν είναι πολιτική αλλά παραπολιτική

Μπροστά μας έχουμε ένα πρόβλημα.

Τα προβλήματα τα λύνεις , όταν τα λύνεις καθαρά με συμφωνίες και εκτεταμένο διάλογο.

Ερώτηση για αλλαγή ηγεσίας:

Οι Στεφανος Κασσελάκης και Παύλος Πολάκης έχουν θέσει θέμα ηγεσίας.

Από τη στιγμή που το θέτουν πρέπει να συζητηθεί.

Εμείς και εγώ όλους αυτούς τους μήνες βάζουμε ισχυρά το ζήτημα πολιτική και το ζήτημα λειτουργία κόμματος.

Και το βάζουμε ισχυρά γιατί τόσους μήνες τροφοδοτείται η επικαιρότητα με παραπολιτικά σκεπάζοντας κάθε προσπάθεια παραγωγής πολιτικού έργου. Το ερώτημα δεν είναι ποιος θα είναι πρόεδρος. Τις απαντήσεις θα τις δώσει η βάση. Οχι η Νοτοπούλου, ούτε κανένα άλλο μέλος μεμονωμένα,  αλλά η πλειοψηφία. Για μένα όμως το ερώτημα είναι πως θα απαντήσουμε για να δώσουμε διέξοδο.

Ερώτηση για Αλέξη Τσίπρα:

Η συζήτηση που έχει ανοίξει για τον Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία και τους υποστηρικτές της με όρους ακατανόητους και απαράδεκτους είναι τραγική.

Συστηματική προσπάθεια αποδόμησης της προσωπικότητάς του και συμβολής του στη δημόσια ζωή η οποία όμως αποτυγχάνει, διότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός. Κυβέρνησε, με τα θετικά και τα αρνητικά, έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και κράτησε την κοινωνία όρθια.

Αυτά δεν μπορεί κάποιος να τα ανατρέψει όσο κι αν αναμετρηθεί με τη σκιά του Τσίπρα. Επειδή με ρωτήσατε όμως, προφανώς υπάρχει μια προσωπική επιθυμία να υπάρχει μια πιο ενεργός εμπλοκή.

Αυτό όμως δεν είναι ζήτημα πολιτικής. Είναι επιθυμία προσωπική μου ή άλλων μελών.

Το θέμα τώρα είναι πως εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις πολιτικές μας πράξεις.

Ο προοδευτικός κόσμος έχει ευθύνη.

--