Στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, την κυβερνητική πολιτική και τις συνέπειές της στη ζωή των πολιτών, τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλα και τη στοχοποίηση στελεχών του κόμματος αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA η βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου επαναλαμβάνοντας την ανάγκη σύγκλησης των κομματικών οργάνων.

Θα πρέπει ανέφερε, η συζήτηση να αφορά τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών που υποφέρουν. Οι εσωκομματικές συζητήσεις δεν οδηγούν πουθενά, δίνουν μόνο χώρο και άλλοθι στη ΝΔ να συνεχίζει αντικοινωνικές πολιτικές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ υπογράμμισε η Κ. Νοτοπούλου δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ όταν φέρνει νομοσχέδια χωρίς διαβούλευση, όταν ο πρωθυπουργός κυβερνούσε με Predator και παρακολουθούσε το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, ένοπλες δυνάμεις και δημοσιογράφους και ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει εξηγήσεις, όταν είναι υπεύθυνη για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών για ένα κυρίαρχο λαϊκό αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη και να βγει η αλήθεια στο φως. «Μαθήματα δημοκρατίας από τη ΝΔ δεν δεχόμαστε. Εσεις καλείστε να απαντήσετε για τα πόθεν έσχες, για τις συμβάσεις με τον Γκρινμπεργκ, δεν μπορεί να είστε το κόμμα που χρωστάει περισσότερο και να κάνετε την πιο ακριβή καμπάνια σε όλη την Ευρώπη και να μη λογοδοτείτε στον ελληνικό λαό, να κάνετε πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία με απευθείας αναθέσεις. Οφείλετε απαντήσεις».

Για το κλείσιμο της εφημερίδας «Αυγή» και τα περί «αργομισθίας» στελεχών η κ. Νοτοπούλου είπε: «για πολιτικές διώξεις ή απολύσεις έχω εκφράσει ξανά την άποψή μου, πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία εδώ. Πρέπει επιτέλους να συνεδριάσουν τα όργανα, αυτό είναι αίτημα όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Να γίνει μία διήμερη τουλάχιστον, κεντρική επιτροπή γιατί έχουμε να κάνουμε αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και να δούμε πού πηγαίνουμε. Χρειάζεται δουλειά για να μετουσιωθεί το δυναμικό αίσθημα σε πολιτικό πλειοψηφικό ρεύμα. Πρέπει να σεβόμαστε την συλλογικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μπει σε ιδιοκτησιακές λογικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες. Είμαστε όλοι και αγωνιζόμαστε όλοι για τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώτα από όλα τα απλά μέλη που έδωσαν μεγάλη μάχη στις ευρωεκλογές.  Να προχωρήσουμε «Μαζί» και με διαφάνεια. Πιστεύουμε στο Μαζι. Αν για κάτι ανησυχώ τον τελευταίο καιρό είναι επειδή θα πρέπει να επιμείνουμε περισσότερο η Αριστερά να κρατήσει τον διαπαιδαγωγικό παιδευτικό της ρόλο στην ελληνική κοινωνία".

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε για την συγκλονιστική αποχή από την κάλπη των ευρωεκλογών και την κατάρρευση της ΝΔ που έλαβε λιγότερες ψήφους από ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο του 2023, ωστόσο ο προοδευτικός χώρος δεν καρπώθηκε από αυτή τη μεγάλη πτώση γεγονός που πρέπει να προβληματίσει τον κομματικό και πολιτικό χώρο όπως είπε.

«Τα μηνύματα των εκλογών ήταν πολλαπλά, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε αυτά, ούτε και στη μεγάλη αποχή. Η ΝΔ κατέρρευσε και η Ακροδεξιά ανεβαίνει».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη στοχοποίηση τόσο της ίδιας όσο και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Κατερίνα Νοτοπούλου ανέφερε:

« Υπάρχει πράγματι μια στοχοποίηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την τελευταία περίοδο. Δεν γνωρίζω από που εκπορεύεται, αυτό θα πρέπει να το απαντήσει ο πρόεδρος. Διαβάσαμε περί διαγραφών, γραφικότητες που έχουν κοστίσει ακριβά όμως στην Αριστερά διαχρονικά. Αυτά εκπορεύονται από κέντρα ή πρόσωπα που είτε αναζητούν ρόλο είτε δεν μπορούν να εκφράσουν αξιόπιστη πολιτική πρόταση είτε έχουν προσωπικούς σχεδιασμούς. Από θέση αρχής έχω επιλέξει να μην ακολουθήσω αυτή την πορεία την οποία θεωρώ καταστροφική και δηλητηριάζει το χώρο και να επιμείνω σε περισσότερη συλλογικότητα, περισσότερη πολιτική συζήτηση και περισσότερη δημοκρατία».

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέμεινε στην ανάγκη το κόμμα να λειτουργήσει συντεταγμένα και να προχωρήσει με περισσότερη συλλογικότητα, ΜΑΖΙ και με διαφάνεια καθώς όπως τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κρυστάλλινο κόμμα και είναι αδιανόητη αυτή η συζήτηση που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες για μαύρο χρήμα.