Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες εξέφρασε η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Ζούμε μια ανείπωτη τραγωδία

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη για τις ευθύνες που φέρει σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών.

Η πλήρης απογύμνωση του «Επιτελικού κράτους» και ο πρωθυπουργός που κυβερνά 4 χρόνια αλλά δεν γνώριζε τίποτα

Η Κατερίνα Νοτοπούλου σχολίασε πως στην αρχή ο κ. Μητσοτάκης είπε πως για όλα φταίει ο σταθμάρχης, μετά πως «φταίνε όλοι» και έπειτα μάθαμε ότι ο πρωθυπουργός δε γνώριζε τίποτα από όσα γίνονταν στον ΟΣΕ. «Βρισκόμαστε μπροστά σε αλλεπάλληλες εθνικές τραγωδίες, και ο πρωθυπουργός υποστηρίζει πως δεν γνώριζε. Για τις υποκλοπές δεν ήξερε, για τον Πάτση δεν ήξερε, για το Λιγνάδη δεν ήξερε, για την Πανδημία ότι πεθαίνουν οι άνθρωποι εκτός ΜΕΘ δεν ήξερε για την κατάσταση στα τρένα δεν ήξερε, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είχαν στείλει τόσα εξώδικα, παρά την παραίτηση του υπευθύνου ασφαλείας και υποδομών, παρά τις 65 ερωτήσεις που κατέθεσε για τους σιδηροδρόμους η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για το όταν απαντούσε ο κ. Καραμανλής ότι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας στα τρένα».

Υπογράμμισε πως αν ίσχυε ότι ίσχυε το 2019, το δυστύχημα αυτό δεν θα είχε γίνει και αναφέρθηκε στη σημαντική αποψίλωση του ΟΣΕ απο την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο κ.Γεραπετρίτης δεν απαντά στα ερωτήματα που του θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στα ερωτήματα που τέθηκαν χθες στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη στη συνεδρίαση της Επιτροπής στη Βουλή, επισημαίνοντας πως όχι μόνο δεν έδωσε καμία απάντηση, αλλά επιχείρησε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση με τεχνικού χαρακτήρα τοποθετήσεις σχετικά με τις συμβάσεις.

Γιατί ο ΟΣΕ αποψιλώθηκε απο κάθε δικλείδα ασφαλείας;

Γιατί δεν λειτουργεί το δευτεροβάθμιο κέντρο ελέγχου στην οδό Καρόλου;

Γιατί ενώ παραδώσαμε το GSMR το σύστημα ομαδικής επικοινωνίας δεν λειτούργησε παρότι εκπαιδεύτηκαν οι εργαζόμενοι;

Γιατί παραβιάστηκαν οι όροι κινητικότητας στη μετάταξη του σταθμάρχη;

Γιατί δεν επισκευάστηκε η τηλεδιοίκηση;