Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στα ζητήματα των Δήμων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στερώντας από τα δημοτικά συμβούλια τη δυνατότητα να ορίσουν τους αντιπροσώπους.

Ο κ. Ζέρβας πήρε αυτή την ευκαιρία και από την αρχή της θητείας του, προσπάθησε να «κλέψει» στελέχη άλλων παρατάξεων είτε ανεξάρτητους.

Από την αρχή της θητείας του ασκεί μια οπισθοδρομική πολιτική, δεν εχει καν «πάγκο» σήμερα για να φτιάξει σχήμα διοίκησης. Για μικροπολιτικούς λόγους κατέφυγε σε επιλογές τύπου κ.Θεοτοκάτου.

Διαφωνούμε απόλυτα με αυτή την πολιτική και πρόκειται για θέμα βαθιά πολιτικό και όχι προσωπικό.

Σε μια περίοδο που και το κίνημα Me too αλλα και  η κοινωνία πασχίζει να δώσει σε θύματα βίας το λόγο να μιλήσουν ανοιχτά, πασχίζουμε όλοι για διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων , για αποδοχή και ορατότητα, δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν σε θέσεις διοίκησης άνθρωποι γνωστοί για τις ομοφοβικές και ρατσιστικές τους απόψεις και πρακτικές.  

Για τα Πανεπιστήμια:

Υποστηρίζουμε το αυτοδιοίκητο και τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων. Αυτό που η κ.Κεραμέως πυροβολεί αλύπητα

Ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που σέβεται η κυβέρνηση, που το χρηματοδοτεί, είναι το πανεπιστήμιο που θα πείσει και τους φοιτητές του να το σέβονται. Η αστυνομία δεν έχει κανένα ρόλο μέσα στα Πανεπιστήμια.

Για την Πανδημία:

Το 2021 μας δίδαξε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και ποσο ευάλωτοι είμαστε. Το επισημαίνει ο ΠΟΥ. Αν δεν εμβολιαστεί ολόκληρος ο πλανήτης θα είμαστε ευάλωτοι απέναντι σε μεταλλάξεις.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ: