Απολογισμό του έργου που έγινε στο Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη τον έναν χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ζητά μέσω του makthes.gr η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της πρώτης περιφέρειας και πρώτη διευθύντρια του γραφείου επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως τονίζει η κ. Νοτοπούλου στο makthes.gr "Ενόψει της φετινής ΔΕΘ, που ως θεσμός προκαλεί διαχρονικά τη συζήτηση για το ρόλο των υφιστάμενων διοικητικών και πολιτικών θεσμών και το αποτύπωμα τους στην αναπτυξιακή πορεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, γενικότερα, μόνο προσχηματική μπορεί να χαρακτηριστεί η διατήρηση του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ένας θεσμός αποτελεσματικός, που ωφέλησε αποφασιστικά τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, μέσα σε ένα χρόνο απαξιώθηκε πλήρως".

Σύμφωνα με τη βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης: "Ένα χρόνο πριν, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε αντίθεση με τις αρνητικές εισηγήσεις που είχε από τον τοπικό κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, αποφάσισε να διατηρήσει έναν ουσιαστικό θεσμό, που δημιούργησε ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, με προφανείς συμβολισμούς και ακόμη πιο προφανή οφέλη. Με μετρήσιμα αποτελέσματα.Τότε χειροκροτήσαμε την απόφασή του. Διότι ήταν μια απόφαση λογικής και διατηρούσε ένα κομβικό εργαλείο στη Θεσσαλονίκη για όλους τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας. Ένα εργαλείο πολιτικής στην πράξη, επίλυσης προβλημάτων κι όχι έναν ακόμη φορέα για βόλεμα ημετέρων ή ένα όχημα δημοσίων σχέσεων, εξυπηρετήσεων και πανηγυριών".

"Με θλίψη, διότι για να θεσμοθετηθεί το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, να αποκτήσει ρόλο, αξία για τους πολίτες και την περιοχή και να φτάσει στο σημείο να λύνει μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας, δουλέψαμε σκληρά πολλοί άνθρωποι σε πείσμα πολλών καλοθελητών που έφτασαν σε δολοφονία των χαρακτήρων μας και φτηνή προπαγάνδα" συνεχίζει η κ. Νοτοπούλου.

"Το έργο που παρήχθη από το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι μετρήσιμο και γνωστό σε όλους. Περιμέναμε από την κυβέρνηση της ΝΔ όχι να διατηρήσει την ταμπέλα και τον τίτλο, αλλά να διατηρήσει τη δυναμική και την ουσιαστική δουλειά του Γραφείου. Δυστυχώς, ένα χρόνο μετά το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, μετατράπηκε σε ένα θεσμό στα χαρτιά. Απαξιωμένο, αν και ενισχυμένο σε θέσεις εργασίας και διευκολύνσεις, αντί να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο των τοπικών φορέων με τα υπουργεία και επιταχυντή του κυβερνητικού έργου, δεν έχει να δείξει ούτε μια σοβαρή παρέμβαση στην κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας.

Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας πίστεψε στο θεσμό, στήριξε ως πρωθυπουργός τις πρωτοβουλίες του, λειτούργησε το Γραφείο ως πρωθυπουργικό χώρο δουλειάς, συναντήσεων, συσκέψεων, λήψης αποφάσεων και εργάστηκε σε αυτό δεκάδες φορές, με συνέπεια και αποτέλεσμα.

Αντιθέτως, ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός προφανώς και δεν ξέρει που πέφτει το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη…" λέει.

Η θεσσαλονικιά βουλευτής κάνει μάλιστα λόγο για απαξίωση της δομής. "Αποτέλεσμα της πολιτικής απαξίωσης από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι η αποδόμηση του θεσμού και η μετατροπή του, μαζί και του «συγκατοίκου» του, υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, σε ένα όχημα εξυπηρέτησης των δημοσίων σχέσεων πολιτικού προσωπικού. Κρίμα. Όχι γιατί πονάμε όσοι εργαστήκαμε για να γίνει αυτό το Γραφείο, αλλά επειδή πονάει ήδη η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα, που χάνει άλλο ένα χρήσιμο αναπτυξιακό εργαλείο, που απέδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά.

Υ.Γ.: Ένας απολογισμός του έργου του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη τον τελευταίο χρόνο θα ήταν χρήσιμος και αποκαλυπτικός. Να τον περιμένουμε;" αναρωτιέται, καταλήγοντας η κ. Νοτοπούλου.