Προσωρινή λύση στο «παραπέντε» από το Υπουργείο Εσωτερικών παραμονή της συζήτησης Επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή

 

Μια μέρα πριν τη συζήτηση Επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή της τομεάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας και βουλεύτριας Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνας Νοτοπούλου επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ να δώσει προσωρινή λύση στο χρόνιο πρόβλημα στέγασης του ΕΕΕΕΚ Κορδελιού Ευόσμου.

Όπως έγινε γνωστό από τον Υφυπουργό κ. Σπανάκη, μόλις χθες υπεγράφη πιστοποιητικό καταλληλότητας για μεταστέγαση του ειδικού σχολείου σε δημοτικό χώρο προσωρινά, χωρίς ωστόσο να δίνεται χρονοδιάγραμμα ούτε για τη μεταστέγαση αυτή ούτε και να παρουσιάζεται κάποια οριστική λύση στο πρόβλημα.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου περιέγραψε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Ειδικό Σχολείο Ευόσμου και υπογράμμισε το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης της ΝΔ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ αφού η Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία την περίοδο 2024-2030 ήρθε ως μικροκομματική εκμετάλλευση λίγες ημέρες πριν τις ευρω εκλογές.

Έχοντας επισκεφθεί και η ίδια το ΕΕΕΕΚ Κορδελιού Ευόσμου το οποίο στεγάζεται εδώ και 22 χρόνια σε μισθωμένο ισόγειο πολυκατοικίας, σε έναν χώρο εντελώς ακατάλληλο για τη στέγαση οποιασδήποτε σχολικής μονάδας, η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για την άμεση μετεγκατάσταση του σχολείου σε κατάλληλο κτίριο, αφού το συγκεκριμένο δεν πληροί ούτε τις βασικές και στοιχειώδεις συνθήκες ασφάλειας.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε και στα τεράστια προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής και στέγης που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Κατά την προηγούμενη σχολική που μόλις τελείωσε στο σχολείο φοιτούσαν  36μαθητές/τριες με διάφορες μορφές αναπηρίας και στελεχώνεται από 29 Εκπαιδευτικούς, Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό.

Μετέφερε την αγωνία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών που έχουν υποφέρει πολλά εδώ και τόσα χρόνια υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μένουν μόνιμα καταδικασμένοι σε προσωρινές λύσεις.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε τη δέσμευση του αρμόδιου Υπουργου για την κατασκευή ενός ειδικού σχολείου στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου – έναν από τους πιο επιβαρυμένους δήμους στην πόλη-  άμεσα.

«Προτίθεστε να εντάξετε την κατασκευή την ανέγερση ενός νέου σχολείου έτσι ώστε να μετακινηθεί αυτό το ειδικό σύντομα; Θα πρέπει να υπάρχει αυτή η δέσμευση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, κονδύλια, λύση» ανέφερε η Κατερίνα Νοτοπούλου χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση για το χρονικό ορίζοντα λύσης στο πρόβλημα.