Το θέμα των σοβαρών ελλείψεων στο 424 ΓΣΝΕ εξαιτίας μετακινήσεων και αποσπάσεων του ιατρικού στρατιωτικού προσωπικού φέρνουν με ερώτησή τους στη Βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου.

Όπως επισημαίνουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, οι διαρκείς μετακινήσεις του ιατρικού προσωπικού προκειμένου να καλύψουν ανάγκες σε άλλα δημόσια νοσοκομεία, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του 424 ΓΣΝΕ και στην υγειονομική κάλυψη του στρατιωτικού προσωπικού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να φροντίσει να καλύψει τα σημαντικά κενά στα δημόσια νοσοκομεία με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, επιλέγει την εύκολη λύση των μετακινήσεων-αποσπάσεων, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα.

Επειδή εξαιτίας αυτής της πρακτικής, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην υγειονομική κάλυψη του Στρατιωτικού Προσωπικού, αφού ακυρώνονται σημαντικά ραντεβού ασθενών.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.Τι προτίθενται να πράξουν ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του 424 ΓΣΝΕ;

2.Με ποιον τρόπο προτίθενται να προστατέψουν την υγειονομική κάλυψη του Στρατιωτικού Προσωπικού;

Ακολουθεί η ερώτηση όπως κατατέθηκε

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου  2024

 

 Ερώτηση

 

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

Εθνικής Άμυνας

 Υγείας

 

Θέμα: «Μετακινήσεις – Αποσπάσεις Ιατρικού Στρατιωτικού προσωπικού»

 

Αντί η κυβέρνηση να φροντίσει να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, επιλέγει την εύκολη λύση των μετακινήσεων – αποσπάσεων ιατρικού προσωπικού από το 424 ΓΣΝΕ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του 424 ΓΣΝΕ και στην υγειονομική κάλυψη του στρατιωτικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με Διαταγή του ΓΕΣ/Β΄ΚΛΑΔΟΣ/Β2(ΔΙΜΜΟΠ)/ΤΜ 10, διατίθενται από το 424 ΓΣΝΕ, 2 Αναισθησιολόγοι ( 1 στο Γ. Νοσοκομείο Ξάνθης και 1 στο Γ. Νοσοκομείο Σερρών ), 3 Παθολόγοι (2 στο Γ. Νοσοκομείο Ξάνθης και 1 στο Γ. Νοσοκομείο Δράμας), για χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2024 έως 31 Ιανουαρίου 2024.

Με βάση μαρτυρίες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν επισημανθεί, επανειλημμένα, τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Επειδή τα προβλήματα που δημιουργούνται στη λειτουργία του 424 ΓΣΝΕ εξαιτίας των αποσπάσεων του Στρατιωτικού Ιατρικού Προσωπικού είναι σοβαρά.

Επειδή δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην υγειονομική κάλυψη του Στρατιωτικού Προσωπικού, αφού ακυρώνονται σημαντικά ραντεβού ασθενών.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.Τι προτίθενται να πράξουν ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του 424 ΓΣΝΕ;

2.Με ποιον τρόπο προτίθενται να προστατέψουν την υγειονομική κάλυψη του Στρατιωτικού Προσωπικού;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

 

Νοτοπούλου Αικατερίνη

 

Αποστολάκης Ευάγγελος

 

Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος

 

Βέττα Καλλιόπη

 

Γαβρήλος Γεώργιος

 

Δούρου Ειρήνη

 

Ηλιόπουλος Όθων

 

Καλαματιανός Διονύσιος

 

Κασιμάτη Νίνα

 

Κόκκαλης Βασίλης

 

Κοντοτόλη Μαρίνα

 

Μάλαμα Κυριακή

 

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

 

Μπάρκας Κωνσταντίνος

 

Παναγιωτόπουλος Ανδρέας

 

Παπαηλιού Γεώργιος

 

Πούλου Παναγιού

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος