Το προσχέδιο του προϋπολογισμού είναι η ομολογία της πολιτικής ευθύνης της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το δράμα που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Μιας κυβέρνησης που πληγώνει διαρκώς τη Δημοκρατία ,τη Δικαιοσύνη, το Κράτος Δικαίου δήλωσε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αναφορικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και τις τελευταίες συγκλονιστικές αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Ντογιάκος φέρεται να μπλόκαρε την έρευνα της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις των  κυρίων Κύρτσου και Τέλλογλου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε πως ενώ στην Ευρώπη η Δικαιοσύνη ευτυχώς λειτουργεί, στην Ελλάδα πρέπει να αγωνιστούμε για να αποκαταστήσουμε τη Δικαιοσύνη Παντού και αναρωτήθηκε αν ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα δώσει επιτέλους απαντήσεις για όλα αυτά ή αν θα το βάλει στα πόδια γι΄ακόμη μια φορά.

Όπως τόνισε, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, διεξάγεται μέσα σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα και πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που προκαλεί οικονομική ασφυξία στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, συνεχίζει την αφαίμαξη των πολιτών με την υπερφορολόγησή τους και επιδοτεί την αισχροκέρδεια και εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες.

«Γεμίζουν οι βαλίτσες των λίγων και αδειάζουν οι τσέπες των πολλών και εσείς επιθυμείτε αυτό να εκλαμβάνεται ως κανονικότητα» τόνισε και επεσήμανε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας ενώ μειώνει τις δαπάνες για την υγεία και την πρόνοια εν μέσω πανδημίας, στεγαστικής κρίσης, κρίσης ακρίβειας ενώ επιμένει να μην μειώνει τον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, να μην μειώνει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, ενώ προβλέπει ακόμη περισσότερα έσοδα από ΦΠΑ. 4,1 δις έσοδα από τους έμμεσους φόρους λόγω της ακρίβειας έχει το δημόσιο ταμείο και η κυβέρνηση επιμένει να μην μειώνει τους έμμεσους φόρους ώστε να μπορεί να συνεχίζει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια!

«Μαζί με την κυβέρνηση, καταρρέει και το αφήγημα για την επιτυχία της στον τουρισμό».

Σχολιάζοντας όσα δήλωσε χθες από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Τουρισμού, η κα. Νοτοπούλου τόνισε πως το success story για το οποίο διαρκώς κομπάζει η κυβέρνηση, δεν υπάρχει ενώ σε ότι αφορά στις δηλώσεις για τα έσοδα από τον τουρισμό, η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε πως παρά τα ρεκόρ πληθωρισμού, η Ελλάδα δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα επίπεδα εισπράξεων του 2019.

Υπογράμμισε πως σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ οι εισπράξεις στο 9μηνο του 2022 είναι μειωμένες κατά 3,6% και ο αριθμός των αφίξεων κατά 12% σε σχέση με το 2019 γεγονός που καταδεικνύει πως έχουν χαθεί 3,2 εκατομμύρια επισκέπτες!

Η τομεάρχης Τουρισμού αναφέρθηκε ακόμη στη μεγάλη φυγή των εργαζομένων στον τουρισμό, για την οποία φέρει απόλυτη ευθύνη η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη που εγκατέλειψε τους εργαζόμενους, διέλυσε τον ΣΕΠΕ, νομοθέτησε αντεργατικές πολιτικές και νομιμοποίησε την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Οδηγείτε τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις σε λουκέτα και σε κύμα αφελληνισμού τους!

Μετά από μια διετία μεγάλων απωλειών που άφησαν βαθύ αποτύπωμα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν είχαν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, σε χρηματοδοτικά εργαλεία, σε ευνοϊκές ρυθμίσεις για να ανταπεξέλθουν στα χρέη και η κυβέρνηση τους άφησε χωρίς βοήθεια ενώ σήμερα βρίσκονται αντιμέτωπες με την εκτίναξη του λειτουργικού κόστους. «Εργαλεία υπάρχουν μόνο για τους Πάτσηδες» τόνισε.

«Χωρίς αιδώ, παρουσιάζετε την καταστροφή ως επιτυχία» δήλωσε η τομεάρχης Τουρισμού και μετέφερε την κραυγή αγωνίας των ξενοδόχων του ορεινού και ημι ορεινού όγκου. Μιλώντας για τον ΕΟΤ, η Κ. Νοτοπουλου τόνισε πως η κυβέρνηση τον κατάντησε τον οργανισμό λογιστήριο απευθείας αναθέσεων.

Με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο τουρισμός στην Ελλάδα δεν είναι πια για τους Έλληνες.

Σχολιάζοντας ακόμη τις δηλώσεις του κ. Κικίλια για τα προγράμματα εσωτερικού τουρισμου, η κ. Νοτοπούλου υπογράμμισε την τεράστια πτώση του εσωτερικού τουρισμού στην Ελλάδα -21% σε σχέση με το 2019, την ώρα που στην Ισπανία και την Πορτογαλία υπήρξε αύξηση.  Την ώρα μάλιστα που το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων καταγράφει κατακόρυφη πτώση, η κυβέρνηση περικόπτει το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» και το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

«Στερείτε τη δυνατότητα ανασχεδιασμού του τουριστικού προϊόντος της χώρας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Αγνοείτε τα μηνύματα της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς».

Η κυβέρνηση μειώνει κατά 15,2% τα κονδύλια του Υπουργείου Τουρισμού σε σχέση με το 2019 στο Εθνικό Σκέλος, μειώνει  κατά 33% τα κονδύλια του ΕΣΠΑ  που διαχειρίζεται το Υπουργείο, μόλις 150 εκατ. ευρώ από το Ταμείου Ανάκαμψης κατευθύνονται στο Υπουργείο Τουρισμού. Το Υπουργείο που χαράσσει στρατηγική για αγορά η οποία αντιστοιχεί στο 20% του ΑΕΠ της χώρας!

Από το Ταμείο Ανάκαμψης απουσιάζει ο στόχος της περιφερειακής ανάπτυξης.

Απουσιάζει η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας. Απουσιάζει η Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στερεί από τη Θεσσαλονίκη το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει τόνισε.

«Το προσχέδιο του προϋπολογισμού είναι η ομολογία της πολιτικής σας ευθύνης για το δράμα που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το κόμμα που οδηγεί τη χώρα μας σε οικονομική χρεοκοπία και θεσμική χρεοκοπία .Σε βαθιά κρίση. Και σε αυτό βάζετε κ.κ συνάδελφοι της ΝΔ την υπογραφή σας φαρδιά πλατιά. Επιλέγετε κύριοι συνάδελφοι της ΝΔ να συνεχίζετε να στηρίζετε έναν πρωθυπουργό που ευτελίζει το Σύνταγμα, τη Βουλή, το κράτος Δικαίου, τη Δημοκρατία. Είστε ΑΠΟΛΥΤΑ συνυπεύθυνοι. Στηρίζετε τις παρακολουθήσεις, τον πλουτισμό λίγων και την φτώχεια του ελληνικού λαού. Γι΄αυτό ο ελληνικός λαός σας έχει γυρίσει την πλάτη. Σήμερα συζητάμε τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ προϋπολογισμό της κυβέρνησης σας. Σύντομα μια προοδευτική διακυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό θα φέρει την αλλαγή και τη δικαιοσύνη στον τόπο»