Τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με θέμα τη στήριξη των νοικοκυριών της πόλης από την ακρίβεια αλλά και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης και των εργαζομένων σε αυτές, με τη συμμετοχή  παραγωγικών και κοινωνικών  φορέων της πόλης, πρότεινε η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Στόχος της ειδικής συνεδρίασης είναι η διαμόρφωση μιας συνολικής πρότασης και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν και από κοινού να διεκδικηθούν προς όφελος των δημοτών.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στις τραγικές συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τόσο σε ανθρωπιστικό επίπεδο όσο και στις οικονομικές συνέπειες που αυτή έχει, ειδικότερα για την Βόρεια Ελλάδα.

Επεσήμανε πως η Ελλάδα πρέπει είναι προσηλωμένη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και στην επίτευξη της Ειρήνης παντού στον κόσμο και κάλεσε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στη συγκρότηση ενός αντιπολεμικού μετώπου.

Η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί, κάλεσε τον δήμαρχο Κ. Ζέρβα να διεκδικήσει από την κυβέρνηση τη συνέχιση του προγράμματος React, ειδικά σήμερα που εντείνεται η προσφυγική κρίση.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, σε συνάντηση που είχε με εργαζομένους του προγράμματος, ενημερώθηκε ότι πολλά διαμερίσματα που φιλοξενούσαν πρόσφυγες είναι πλέον άδεια.  Όπως τόνισε, πρόκειται για ένα πρόγραμμα πρότυπο και η συνέχισή του έχει πολλαπλά οφέλη.

Μίλησε ακόμη για τα ζητήματα των εργαζομένων στο Δήμο, για τους συμβασιούχους που προσελήφθησαν για την αντιμετώπιση των αναγκών της πανδημίας των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν για δυο μήνες. Όπως τόνισε, οι ανάγκες δε σταματούν σε δυο μήνες, η πανδημία συνεχίζεται και η παράταση αυτή μοιάζει με προσπάθεια δημιουργίας κατάστασης ομηρίας από την κυβέρνηση, εις βάρος τους.

Αναφορικά με τα λεωφορεία που αγόρασε ο δήμος Θεσσαλονίκης και παραχώρησε στον ΟΑΣΘ, η Κ. Νοτοπούλου υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή ελάχιστα από αυτά βρίσκονται σε λειτουργία καθώς έχουν κριθεί ακατάλληλα και υπενθύμισε πως η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη. 

«Η πόλη χρειάζεται δήμαρχο που να διεκδικεί για τους πολίτες. Δεν είναι ώρα να ξοδεύετε δεξιά αριστερά το δημόσιο χρήμα κ. Ζέρβα, είναι η ώρα της ευθύνης» δήλωσε.