Τη σύσταση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής προκειμένου να συζητήσει και να συγκροτήσει μια δέσμη μέτρων που θα πάρει ο δήμος σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους για την αντιμετώπιση της  βίας και των αιτιών της πρότεινε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή την τραγική απώλεια του 19χρονου Άλκη, επεσήμανε πως είναι χρέος όλων να βάλουμε τέλος στο σκοτάδι της βίας, εξέφρασε έντονη ανησυχία καθώς τα  φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας που προέρχονται από σκοτεινούς κύκλους πυκνώνουν τελευταία και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να μένει άπραγος θεατής. Τόνισε ακόμη πως είναι σημαντικό που το Δ.Σ δέχεται την πρόταση της παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί για την ανέγερση μνημείου/αναθηματικής πλάκας στον τόπο της δολοφονίας και που θα συζητηθεί η πρόταση για μετονονομασία της οδού Γαζή σε Άλκη Καμπανού.

Πανδημία

Η Κατερίνα Νοτοπούλου άσκησε δριμεία κριτική στον δήμαρχο Κ. Ζέρβα για ακόμη μια φορά για την παθητική στάση που κρατά στο θέμα της πανδημίας χωρίς να διεκδικεί από την κεντρική κυβέρνηση όσα αξίζει και δικαιούται η Θεσσαλονίκη κυρίως σε ότι αφορά στην τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης. Σχολίασε ακόμη τις συνθήκες στους χώρους εργασίας καθώς και την άρνηση του Δημάρχου να εφαρμοστεί στην δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης το μέτρο της τηλε εργασίας ως μέτρο πρόληψης κατά του κορονοΪού.

Καθαριότητα

Με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψή της και  μελών της παράταξης στην εποπτεία καθαριότητας στην 5η κοινότητα, αναφέρθηκε στις άθλιες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν σε πολλούς χώρους και εποπτείες καθώς και στην έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού. Μίλησε ακόμη για την «ομάδα ευταξίας» που δημιουργείται σε κάθε δημοτική κοινότητα, θέσεις οι οποίες δεν προβλέπονται από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης που έχει εγκριθεί εδώ και έναν χρόνο.

Σχολικές καθαρίστριες

Η Κατερίνα Νοτοπούλου κάλεσε τον κ. Ζέρβα να πάρει σαφή θέση σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τα βαρέα και ανθυγιεινά από τις σχολικές καθαρίστριες.

1ο Πειραματικό δημοτικό σχολείο

«Η Παιδεία και η σχολική στέγη είναι πολύ χαμηλά στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων σας κ. Ζέρβα» τόνισε η Κ. Νοτοπούλου με αφορμή το περιστατικό στο 1ο πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης. Όπως είπε δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται σε κίνδυνο μαθητής κατά τη διάρκεια του μαθήματος, επειδή το κτίριο δεν συντηρείται, ενώ αυτό είναι απαραίτητο εξαιτίας της παλαιότητάς του και κάλεσε το δήμαρχο να μεριμνήσει για άμεση λύση στο πρόβλημα και να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την Παιδεία και την ανάπτυξη της σχολικής στέγης.

Τεχνικό Πρόγραμμα

«Αφαιρείτε πόρους από τρία έργα και τους μεταφέρετε αλλού» τόνισε μόλις δυο μήνες από την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος, ενδεικτικό του τρόπου που ο δήμαρχος σχεδιάζει και προγραμματίζει το μέλλον του Δήμου. «Άλλη μια τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος μόλις δυο μήνες μετά από τη ψήφιση του για τη χρηματοδότηση μελέτης της Περιμετρικής Ζώνης του Σταθμού Μετεπιβίβασης του Μετρό στη Ν. Ελβετία. Μελέτη δρομολογημένη από την προηγούμενη διοίκηση και κυβέρνηση την οποία η διοίκηση Ζέρβα ακύρωσε και τώρα την φέρνει ξανά με ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ενεργειακό κόστος των Δήμων

Σχετικά με την ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους των Δήμων τόνισε πως η  τακτική κρατική επιχορήγηση δεν επαρκεί. Είναι γνωστό πως υπάρχουν αυξημένοι λογαριασμοί μεσοσταθμικά κατά 100% με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πλέον σοβαρά προβλήματα οικονομικής βιωσιμότητας στην Τ.Α. και κάλεσε τη διοίκηση να δώσει απαντήσεις :

«Πόσοι και ποιοι είναι οι πάροχοι ενέργειας οι οποίοι δεν έχουν αποδώσει η καθυστερούν να αποδώσουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης τα ήδη εισπραχθέντα ανταποδοτικά τέλη» καθώς όπως υπογράμμισε πρόκειται για μια κατ ουσία υπεξαίρεση των δημοτικών τελών από παρόχους ενέργειας.

Ερώτηση για εκπόνηση μελετών από εξωτερικούς συνεργάτες

Κάλεσε ακόμη το δήμαρχο να απαντήσει γιατί τον τελευταίο χρονικό διάστημα, προκηρύσσει την εκπόνηση μελετών(και έργων)αποκλειστικά εκτός των Υπηρεσιών του Δήμου ενώ υπάρχει υπηρεσία.