Οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», με επικεφαλής την κα. Κατερίνα Νοτοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πολύχρωμη Θεσσαλονίκη» Ανδρέας Κουράκης  και με την παρουσία του νομικού κυρίου Παναγιώτη Γεωργιάδη, παραβρέθηκαν σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να καταθέσουν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται, μετά από  τη μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει κατά την 12-07-2021 στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης σχετικά με την γνωστή υπόθεση της προμήθειας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία της χρήσης από τον ΟΑΣΘ των 49 λεωφορείων από την Λειψία. 
Ο κύριος Γεωργιάδης προέβη στην εξής δήλωση: «Οι εντολείς μου προσήλθαν σήμερα στην κα. Πταισματοδίκη για να καταθέσουν περεταίρω στοιχεία, στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται επί της από 12-07-2021 μηνυτήριας αναφοράς. Σε αυτό το στάδιο που βρίσκεται η υπόθεση λόγω της μυστικότητας της ποινικής προδικασίας, δεν επιτρέπεται να αποκαλύψουμε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο για την ουσία της υπόθεσης.»
Σε δηλώσεις της η κυρία Νοτοπούλου ανέφερε ότι:
«Ζητάμε να διερευνηθεί κάθε πιθανή εμπλοκή για όλα τα πρόσωπα που συνέπραξαν στις διαδικασίες προμήθειας ελέγχου, παραλαβής, αλλά και χρήσης οχημάτων από τον δήμο Θεσσαλονίκης, και του ΟΑΣΘ, των λεωφορείων από τη Λειψία, τα οποία είναι στην πράξη παντελώς ακατάλληλα για το έργο της μεταφοράς των πολιτών αλλά και για την ασφάλειά τους».
Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε μετά από τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών σχετικά με τα λεωφορεία της Λειψίας.