Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ

Με αγωνία παρακολουθούμε την αύξηση των κρουσμάτων covid19, τις προειδοποιήσεις των ειδικών και των νοσοκομειακών για τον κίνδυνο από την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Η Θεσσαλονίκη πλήρωσε με οδυνηρό τρόπο την ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία και σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά το 1ο κύμα, το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει ανοχύρωτο.

Οι δηλώσεις υγειονομικών της πόλης, ότι το ΕΣΥ στην Θεσσαλονίκη σήμερα είναι πιο ευάλωτο σε σχέση με το τελευταίο κύμα της πανδημίας καθώς τα νοσοκομεία της πόλης υποδέχονται και  περιστατικά της περιφέρειας προκαλούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό.

Μετά τις δυσβάσταχτες ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας και την άρνηση της κυβέρνησης να ενισχύσει τις υγειονομικές δομές της πόλης βρισκόμαστε σήμερα ξανά αντιμέτωποι με την πανδημία και με πιο ευάλωτο το σύστημα υγείας.

Η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ, αξιόπιστης ιχνηλάτησης και εκτεταμένου testing δεν κάνουν «διακοπές διαρκείας» όπως η ανέμελη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.