Τέσσερις μήνες μετά από το Lockdown η κυβέρνηση προετοιμάζει το κλίμα για την επιβολή νέων μέτρων, ομολογώντας ουσιαστικά την αποτυχία της πολιτικής της για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική αγγίζει το 100%, το ΕΣΥ έχει μετατραπεί σε σύστημα μιας νόσου, οι ασθενείς που πάσχουν από άλλες παθήσεις αποκλείονται από την υγειονομική περίθαλψη που χρειάζονται, εκατοντάδες χειρουργεία ακυρώνονται με ανυπολόγιστες συνέπειες στη δημόσια  υγεία και στη ζωή των πολιτών.

Επί ένα χρόνο ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση αρκούνται στις ανούσιες, βαρετά επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις τους για ενίσχυση του ΕΣΥ, ενώ στην πραγματικότητα μένουν άπραγοι και άβουλοι θεατές σε όσα τραγικά εξελίσσονται.

Το μόνο που κάνουν είναι επικοινωνιακές φιέστες με σκοπό να παρουσιάσουν μια εικονική πραγματικότητα στους πολίτες  και η επιβολή ατελέσφορων και αντιφατικών μέτρων, όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, τα οποία επιδεινώνουν την κατάσταση, αντί να τη βελτιώνουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το επιλεκτικό σκληρό Lockdown που είχαν επιβάλλει πρόσφατα στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε δηλώσει ότι το μέτρο είναι αναποτελεσματικό, ανεφάρμοστο και θα δημιουργήσει προβλήματα.

Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε από τη σημερινή επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προς το υπουργείο υγείας, με την οποία εκφράζει την ανησυχία του για την ανησυχητική εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ κάνει ειδική αναφορά στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα για τον εντοπισμό, ιχνηλάτηση και απομόνωση των κρουσμάτων που αφορούν τη μετάλλαξη του ιού νοτιοαφρικανικής προέλευσης, με μαζικά τεστ στην περιοχή.

Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται η ανάγκη ενιαίας αντιμετώπισης ολόκληρης της πόλης σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, καθώς και η αρνητική επίδραση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 6μ.μ. το Σάββατο και την Κυριακή.

Είναι φανερό πλέον ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει ούτε σχέδιο, ούτε τη βούληση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αποδείχτηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.
Ζητούμε έστω και τώρα να αφουγκραστούν τον πόνο και την αγωνία των πολιτών και να υιοθετήσουν τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τις οποίες παρουσιάσαμε και καταθέσαμε πολλές φορές από το ξέσπασμα της πανδημίας, ενώπιον των πολιτών.