Την δήθεν επιτυχία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης την διαδέχθηκε η ομολογία της πολιτικής τους αποτυχίας τους με το δεύτερο lockdown.

Την επικοινωνιακή τακτική του καταλογισμού των κυβερνητικών ευθυνών στην ατομική ευθύνη των πολιτών και των νέων ανθρώπων την διαδέχεται σήμερα η ομολογία του Άδωνη Γεωργιάδη για τις εγκληματικές αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Απο την αρχή επιμέναμε στην επανεκκίνηση του τουρισμού και το άνοιγμα των συνόρων με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, με ενιαία και καθολική εφαρμογή.

Επιμείναμε στα αρνητικά τεστ 72 ώρες πριν, ως απαραίτητη προϋπόθεση εισόδου στη χώρα απο κάθε πύλη εισόδου προκειμένου να περιφρουρήσουμε την ασφάλεια των πολιτών, των τουριστών και του τουρισμού.

Επιμείναμε σε μαζικά τεστ και ενίσχυση του ΕΣΥ.

Εχθές, για ακόμα μία φορά ο κ. Θεοχάρης αντί να αναλάβει τις ευθύνες του ως Υπουργός Τουρισμού κρύφτηκε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως το σχέδιο μας ήταν να κλείσουμε τον τουρισμό.

Σήμερα, του απάντησε ο Αδωνις Γεωργιάδης σε μια κρίση ειλικρίνειας: «Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι. Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου. Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι αναμέναμε»

Η κυβέρνηση ομολογεί πως άνοιξε την οικονομία χωρίς σχέδιο, διακινδυνεύοντας την υγεία των πολιτών.

Δε φταίει ο τουρισμός, η κυβέρνηση τουριστών φταίει.

«Επιτελική» ανευθυνότητα, εγκληματικές ευθύνες.