Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης που αντιστέκονται στην παράδοση του κρίσιμου τομέα της καθαριότητας σε ιδιωτικά συμφέροντα και για την εργασιακή διασφάλιση των συμβασιούχων συναδέλφων τους.

Στις 30 Ιουνίου λήγει η τρίμηνη παράταση των συμβάσεων εργασίας τους ενώ η Διοίκηση του Νοσοκομείου -δια στόματος του Υποδιοικητή στη σημερινή συνάντηση με τους εργαζόμενους- παραδέχτηκε ότι αποτελεί επιλογή της η έναρξη της εργολαβίας και όχι η παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων.

Σημειώνουμε ότι η σύμβαση με τον εργολάβο κοστίζει περίπου 150.000 ευρώ ετησίως περισσότερο από ότι η εργασία των συμβασιούχων, κάτι που αποδείχτηκε και από την απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε ερώτησή μας που είχαμε καταθέσει για το συγκεκριμένο θέμα στις 29/03/2024 .Αποδεικνύοντας ότι λεφτά υπάρχουν όταν πρόκειται να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τους εργαζόμενους ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης έχει δεσμευτεί για την κατάθεση τροπολογίας που θα παρατείνει τις συμβάσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων σε 32 Νοσοκομεία της χώρας, χωρίς μέχρι στιγμής να την έχει καταθέσει. Τροπολογία η οποία μπορεί να αναστείλει τη σύμβαση με τον εργολάβο.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να εμπαίζει τους συμβασιούχους εργαζομένους, οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή την περίοδο της πανδημίας, να καταθέσει άμεσα και να υπερψηφίσει την τροπολογία για την ανανέωση των συμβάσεων και να διασφαλίσει εργασιακά τους συμβασιούχους εργαζόμενους.