Την Κυριακή ψηφίζουμε για την Ευρώπη των λαών, 

των δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας.

 

Στην Κέρκυρα βρέθηκε η τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας και βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου λίγες ημέρες πριν τις κρίσιμες ευρωεκλογές της Κυριακής.

Στην αγορά της Κέρκυρας με τον τομεάρχη Δικαιοσύνης και βουλευτή Αλέξανδρο Αυλωνίτη, το συντονιστή της Ν.Ε Κέρκυρας Χρήστο Μωραϊτη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ειχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους του νησιού και καταστηματάρχες για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερο εκείνο της ακρίβειας.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου σχολίασε καυστικά το περιστατικό , χαρακτηριστικό της αναλγησίας της κυβέρνησης της ΝΔ και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τη συνταξιούχο στην Κέρκυρα πριν από λίγες ημέρες η οποία όταν εξέφρασε την απόγνωσή της ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με 440 ευρώ σύνταξης έλαβε ως απάντηση ένα… «φιλικό χτύπημα στην πλάτη» και πέταξε το μπαλάκι στην εκκλησία.

Αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα της στέγης, ειδικά στους τουριστικούς προορισμούς όπου η ανεξέλεγκτη βραχυχρόνια μίσθωση έχει προκαλέσει έκρηξη στις τιμές ενοικίων και ακινήτων κάνοντας τη στέγη άπιαστο όνειρο ειδικά για τους νέους και παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε, αγωνίζεται σε Ελλάδα και Ευρώπη για τη μείωση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων,  την οικοδόμηση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους.

Για καθολική δωρεάν πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας στην ΕΕ, καθώς και την καθολική παροχή φροντίδας στους ανήλικους, στην τρίτη ηλικία, τα άτομα με αναπηρίες. Αγωνίζεται για την εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που δοκιμάζει εκατομμύρια συμπολίτες μας.

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέδειξε τα προβλήματα της νησιωτικότητας, κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές της 9ης Ιουνίου στέλνοντας μήνυμα ελπίδας, νίκης και ανατροπής και παρουσίασε τους 10 στόχους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Ευρώπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε, αγωνίζεται για μια δημοκρατική, πράσινη Ευρώπη, μία Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ασφάλειας, της εργασίας, της οικονομικής ανάπτυξης και σύγκλισης.

Η Κοινωνική Συνοχή αποτελεί το βασικό πρόταγμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- είπε- που έχει στον πυρήνα των αξιών και της πολιτικής του τον άνθρωπο και την στήριξη της κοινωνίας μέσω των δημόσιων κοινωνικών πολιτικών.   

Από την Πλακάδα, όπου πραγματοποιήθηκε προεκλογική συγκέντρωση, η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στο σημαντικό διακύβευμα των ευρωεκλογών, την ώρα που η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίση δημοκρατίας, κρίση εμπιστοσύνης, κρίση αποτελεσματικότητας, κρίση ασφάλειας, κρίση ηγεσίας και κάλεσε τους πολίτες με την ψήφο τους να βάλουν τέλος στη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη της ΕΕ.

Οι ευρωεκλογές να αποτελέσουν την έναρξη μιας προοδευτικής αντεπίθεσης σε Ελλάδα και Ευρώπη τόνισε καλώντας τους πολίτες, να ψηφίσουν την Κυριακή για μια Ευρώπη δημοκρατική, για μια Ευρώπη της περιφερειακής ανάπτυξης και της ψηφιακής σύγκλισης προς όφελος όλων των λαών της.