Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν καθήκοντα στην ΕΡΤ ΑΕ, η διοίκηση Ζούλα και οι εντολοδόχοι του στη Θεσσαλονίκη, άρχισαν να ξεδιπλώνουν  τα σχέδια τους για την ΕΡΤ3 τα οποία επανειλημμένα καταγγείλαμε και εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας για το μέλλον του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της ΕΡΤ3.

Ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο η διοίκηση της Ερτ αντιμετωπίζει την Ερτ3 αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά με την απαράδεκτη άρνηση του προέδρου του ΔΣ

της ΕΡΤ ΑΕ Κ. Ζούλα,να δεχθεί την παρουσία αντιπροσωπείας δημοσιογράφων της ΕΡΤ3, μεταξύ των οποίων και μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ που εκπροσωπούσαν την Ένωση, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜΘ, η παρουσία της αντιπροσωπείας ζητήθηκε ύστερα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της, εφόσον το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ ΑΕ δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα της Ένωσης για συνάντηση.

Σκοπός της παρέμβασης ήταν να παρουσιαστούν οι θέσεις του δημοσιογραφικού κόσμου της Μακεδονίας και της Θράκης ενάντια στην υποβάθμιση και τη συρρίκνωση του ενημερωτικού προγράμματος της ΕΡΤ3.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η διοίκηση της ΕΡΤ-ΕΡΤ3 απαξιώνουν συστηματικά και καταδικάζουν την ΕΡΤ3 σε ρόλο κομπάρσου της ενημέρωσης.

Η μετατροπή της Ερτ3 σε ανταποκριτικό γραφείο στην πραγματικότητα αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα στον αυτόνομο ενημερωτικό ρόλο της ΕΡΤ 3, τον οποίο διεκδίκησαν εργαζόμενοι και πολίτες.

Η ΕΡΤ 3 δεν μπορεί να περιορίζεται σε δίκτυο αναμετάδοσης προγράμματος του ERTNEWS.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και διεκδικούμε από κοινού την αυτονομία και αυτοτέλεια της ΕΡΤ 3 με ένα πλήρες ενημερωτικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.