Η κατ’ εξακολούθηση άγρια κακοποίηση των δυο ΑμεΑ στο Κερατσίνι από 42χρονο άνδρα ξεπερνά και την πιο αρρωστημένη φαντασία. Αναδεικνύεται με τον πλέον τραγικό τρόπο πόσο ευάλωτα είναι τα άτομα με νοητική υστέρηση σε θέματα σεξουαλικής κακοποίησης, και γενικότερα κακοποίησης και βασανιστηρίων.

Τα στοιχεία για την συγκλονιστική υπόθεση που έρχονται στη δημοσιότητα προκαλούν αποτροπιασμό και φρίκη.

Την ίδια ώρα όμως, εγείρουν ερωτήματα για την πολύμηνη όπως φαίνεται δράση του 42χρονου , τη στιγμή που στο κανάλι που γινόταν η μετάδοση φέρονται να είναι 21.800 εγγεγραμμένοι χρήστες έναντι μάλιστα υψηλού χρηματικού ανταλλάγματος!

Η τιμωρία πρέπει να είναι αυστηρή και παραδειγματική.

Προκαλεί δε ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα η μαρτυρία στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA χρήστη του διαδικτύου ότι είχε αντιληφθεί το σχετικό φαινόμενο που υπάρχει στο ελληνικό διαδίκτυο εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια και έχει προβεί σε σχετικές αναφορές, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Το γεγονός δε ότι χιλιάδες ήταν οι άνθρωποι που πλήρωναν προκειμένου να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση τα βασανιστήρια των παιδιών αποδεικνύει τη νοσηρότητα μερίδας της κοινωνίας.

Την απαξίωση της ζωής των συνανθρώπων μας με νοητική στέρηση.

Την απουσία πρόληψης στην κοινότητα με εξειδικευμένο σύστημα διαπαιδαγώγησης και ευαισθητοποίησης γύρω από θέματα που αφορούν την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Πολιτεία οφείλει να ενσκήψει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ, να θωρακίσει αυτά και τις οικογένειές τους με όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ώστε να μη γίνονται θύματα εκμετάλλευσης.

Την ίδια ώρα όμως οφείλει να εκπαιδεύσει  τα παιδιά στα σχολεία και την κοινωνία στην αποδοχή της διαφορετικότητας. Η απρόσκοπτη κοινωνική και εργασιακή ένταξη  των παιδιών/ατόμων με αναπηρία είναι ευθύνη της Πολιτείας.

Η κυβέρνηση  οφείλει να στελεχώσει επιτέλους την ΕΛΑΣ και τις δομές ψυχικής υγείας με προσωπικό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων προκειμένου να κάνουν  έγκαιρη ανίχνευση , εντοπισμό περιστατικών και αποτελεσματική αντιμετώπιση στην κοινότητα.