Επίσκεψη στο Βόλο πραγματοποίησε η τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου, μαζί με τους βουλευτές Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου και Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τους υποψήφιους βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας

Σε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς του τουρισμού συζητήθηκαν διεξοδικά  τα ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής καθώς και τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους του τουριστικού τομέα.

Όπως τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου, η περιοχή στερείται αναπτυξιακής προοπτικής επειδή η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί τα εργαλεία που υπάρχουν για να αναπτυχθεί τουριστικά η περιοχή στην κατεύθυνση βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι εισροές τουριστών είναι περιορισμένες ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν βρίσκεται στις περιφέρειες της χώρας που συγκεντρώνουν τουριστικό ενδιαφέρον και μεγάλη επισκεψιμότητα. Τέλος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου παραμένει άπιαστο όνειρο.

Δέσμευση για στήριξη  μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και εργαζόμενων

Απαντώντας στην αγωνία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, με ρύθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με διαγραφή μέρους βασικής οφειλής χρεών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία και ρύθμιση δόσεων, ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό και νέο πτωχευτικό κώδικα με προστασία πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης, εξήγησε η Κατερίνα Νοτοπούλου. «Θέλουμε καλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας και αναβάθμιση τουριστικής εκπαίδευσης».

Αναβάθμιση Υποδομών

Όπως ανέδειξαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη  υπάρχει σοβαρή  έλλειψη υποδομών ανάγκη αναβάθμισης του λιμανιού Βόλου και του αεροδρομίου Αγχιάλου. Η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε ότι απαιτούνται λειτουργικές ανθεκτικές υποδομές, διασύνδεση των υποδομών και προσβασιμότητα για Όλους.

Περιφερειακά σχέδια τουριστικής ανάπτυξης:

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάπτυξη του τουρισμού. Ένα τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο πρέπει να διαμορφωθεί μέσα από τη συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού, ΕΟΤ, αυτοδιοίκησης Ά και Β´ βαθμού, Πανεπιστημίου και των φορέων του τουρισμού και να υλοποιηθεί με την ύπαρξη ενός  ισχυρού οργανισμού προώθησης και διαχείρισης προορισμού.

Βραχυχρόνια Μίσθωση:

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη για ρύθμιση του πλαισίου βραχυχρόνιας μίσθωσης όπως προβλέπουν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με απαγόρευση δραστηριοτήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στα νομικά πρόσωπα, για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Την απελευθέρωση της δραστηριότητας της βραχυχρόνιας μίσθωσης μόνο για τα φυσικά πρόσωπα και έως 3 ακίνητα ανά ιδιοκτήτη και διαχειριστή και τη θέσπιση φορολογικών ελαφρύνσεων για τη μικτή μίσθωση, δηλαδή 8-9 μήνες ως κατοικία ή φοιτητική κατοικία και 3 - 4 μήνες ως βραχυχρόνια.

 «Μαζί διαμορφώνουμε την περιφερειακή αναπτυξιακή πολιτική για την επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού. Για την άλλη τουριστική Ελλάδα, για τη Μαγνησία», ανεφερε.

Συνάντηση με Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας:

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε νωρίτερα συνάντηση με τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Όπως είπε, η νέα γενιά είναι το μέλλον αλλά είναι και το παρόν και σήμερα δίνουμε μαζί τις μάχες της γενιάς μας για κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Συνεστίαση ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Ιωνίας

Στη συνεστίαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πλήθος κόσμου έστειλε μήνυμα πολιτικής αλλαγής. «Η παρουσία μας σήμερα είναι η απάντηση στην τοξικότητα που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Εμείς απαντούμε με επιχειρήματα, προτάσεις για την ανάπτυξη του Βόλου και την ευημερία των ανθρώπων εδώ».