Με απόφασή του το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε ως αντισυνταγματική τη νομοθετική διάταξη (ν. 4711/2020) που επικαλέστηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να απορρίψει το αίτημα του Δήμου Παύλου Μελά για :

α)την ανάκληση της παραχώρησης σε ιδιώτη της έκτασης «ΑΓΝΟ» στη Σταυρούπολη και 

β) την απόδοσή του ως χώρου πρασίνου σε κοινή χρήση.

Η απόφαση του Τμήματος του ΣτΕ αποτελεί δικαίωση του Δήμου Παύλου Μελά, των κινημάτων και των πολιτών που όλα αυτά τα χρόνια ζητούσαν την απόδοση του χώρου στην τοπική κοινωνία ως χώρου πρασίνου.

Ακριβώς για αυτό το θέμα τον Οκτώβριο του 2020 είχαμε υποβάλει -με πρωτοβουλία μου- 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερώτηση προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών και Εσωτερικών.

Καταγγέλαμε τότε ότι «με την φωτογραφική ρύθμιση του Ν. 4711/2020 για την απόρριψη του αιτήματος του Δήμου Παύλου Μελά, απομειώνεται η περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, καθώς μεγάλες εκτάσεις, όχι μόνο αυτή στον Δήμο Παύλου Μελά αλλά και σε όλη την επικράτεια, θα καταλήξουν σε ιδιώτες». 

Επίσης, «με την συγκεκριμένη διάταξη, ουσιαστικά, δημιουργείται ένα είδος χρησικτησίας σε δημόσιες γαίες, γεγονός που είναι παράνομο και αντίκειται σε θεμελιώδεις διατάξεις του συντάγματος περί προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, και της δημόσιας περιουσίας θέτοντας ζητήματα αντισυνταγματικότητας της».

Η απόφαση του Τμήματος του ΣτΕ έρχεται να δικαιώσει τους τότε ισχυρισμούς μας, ενώ αποτελεί ένα ακόμη ράπισμα στον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προκειμένου να εξυπηρετήσει όχι το δημόσιο αλλά το συμφέρον ιδιωτών.