Επανειλημμένα είχαμε προειδοποιήσει σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο περιαστικό δάσος του ΣΕΙΧ ΣΟΥ και είχαμε ζητήσει να γίνουν όλα τα απαραίτητα για να μην έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις.

Ο κύριος Ζέρβας και η Διοίκηση του Δήμου δεν απάντησαν ποτέ αν ανέλαβαν κάποια πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Αντίθετα είδαμε πρωτοβουλίες άλλων δημάρχων, γειτονικών, μικρότερων σε μέγεθος δήμων, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να εφιστούν την προσοχή και να απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις για την προστασία του δάσους.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά σήμερα που έχουμε φωτιά.

Ευτυχώς από ότι φαίνεται τέθηκε σε έλεγχο και αυτή τη φορά. 

Αναρωτιόμαστε αν ο κύριος Ζέρβας και οι κυβερνητικοί παράγοντες αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι το περιαστικό δάσος για τη Θεσσαλονίκη και για την ευρύτερη περιοχή και αν έχουν γνώση της επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί σε αυτό.

Αν γνωρίζουν, γιατί δεν πράττουν τίποτα για την απομάκρυνση των κινδύνων και για την αποκατάσταση του;

Απαιτούμε μαζί με όλους τους Θεσσαλονικείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάψουν να είναι άπραγοι και άβουλοι θεατές μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη μας.