Να παραμείνουν οι σχολές του ΔΙΠΑΕ στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε η Επικεφαλής της παράταξης «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ» Κατερίνα Νοτοπούλου με παρέμβαση της στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι με αυτήν την απόφασή της  πλήττει το ΔΙΠΑΕ, αλλά και τη Θεσσαλονίκη.

Δήλωσε,  ότι αυτή η απόφαση της κυβέρνησης εντάσσεται στο πλαίσιο την επίθεσης, στην οποία επιδίδεται εναντίον του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, όπως και σε κάθε άλλο τομέα και κάλεσε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να εγκαταλείψει την προσφιλή του στάση, με την οποία στηρίζει την κυβέρνηση και τις αποφάσεις της, εις βάρος της πόλης και των Θεσσαλονικέων και να πάρει για μια φορά τη θέση της πόλης απέναντι στην κυβέρνηση.

Η Κ. Νοτοπούλου στήριξε ακόμη το αίτημα των εργαζομένων στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους, τονίζοντας τη χρησιμότητα του προγράμματος και την αναγκαιότητα αυτό να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, αφού οι ανάγκες για τη φροντίδα ανήμπορων και ηλικιωμένων συμπολιτών μας αυξάνονται συνεχώς.

Επίσης, η παράταξη «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ» πρότεινε και υποστήριξε ψήφισμα υποστήριξης 24 εργαζομένων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, οι οποίοι αποδεδειγμένα εργάζονταν σε θέσεις εργασίας που ικανοποιούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, το οποίο απέρριψε η Διοίκηση του Δήμου.