Στις ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικοθεραπείας αναφέρθηκε η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΕΣΠΕΜ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικοθεραπείας.

Η Κ. Νοτοπούλου εξήρε τις προσπάθειες του συλλόγου για τη σημαντική συμβολή του επισημαίνοντας ότι δημιουργεί υψηλά πρότυπα παροχής υπηρεσιών μουσικοθεραπείας στην Ελλάδα και στηρίζει αυτή τη θαυμαστή θεραπευτική προσέγγιση.

«Το να δημιουργείς μουσική είναι σαν να δημιουργείς συναισθήματα και να εκφράζεις συναισθήματα» δήλωσε, και αυτή η εμπειρία μόνο βελτίωση μπορεί να φέρει στη ζωή ενός ανθρώπου.

Μιλώντας και με την ιδιότητα της ψυχολόγου, η Κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε στη σχέση του εγκεφάλου με τη μουσική υπογραμμίζοντας πως υπάρχει μια διαρκής  αλληλεπίδραση ανάμεσα στον εγκέφαλο και στην αντίληψη της μουσικής. 

«Η μουσικοθεραπεία» τόνισε, «είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από μια θεραπεία που αφορά τους λίγους γιατί είναι συμπεριληπτική και όχι απαγορευτική.  Απευθύνεται σε ανθρώπους με αναπηρίες, είναι φτιαγμένη για όλους, είναι για τους πολλούς , δεν είναι για τους λίγους».

Όπως δήλωσε, πρέπει να αναπτυχθεί η έρευνα γύρω από τη μουσικοθεραπεία και οι επαγγελματίες που εκπαιδεύονται σε αυτή να ενδυναμωθούν με κάθε τρόπο.  Χρειάζεται να διαδοθεί ώστε να μάθουν περισσότεροι άνθρωποι γι’ αυτή την προσέγγιση.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναγνωρίζοντας όλες τις θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικοθεραπείας, δεσμεύτηκε να συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η μουσικοθεραπεία να αναπτυχθεί οσο περισσότερο γίνεται ως προσέγγιση, ως μέθοδος και ως κατεύθυνση.