Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομo Down, ενώνουμε τη φωνή μας για ακόμη μια φορά με τα άτομα με σύνδρομο Down και όσων ζουν και αγωνίζονται καθημερινά στο πλευρό τους.

Οι συνάνθρωποί μας με σύνδρομο Down, μπορεί να έχουν ένα επιπλέον χρωμόσωμα, όμως αυτό δεν μπορεί να τους στερεί την ισότιμη ένταξη στην κοινωνία.

Άλλωστε η αγάπη δε μετράει χρωμοσώματα.

Μαζί να καταρρίψουμε τα στερεότυπα.

Μαζί συνεχίζουμε να διεκδικούμε ίσα δικαιώματα.

Η Ελλάδα είναι πρώτη στην ΕΕ σε ανεκπλήρωτες ανάγκες ΑμεΑ για ιατρική εξέταση με διαφορά 20% του πληθυσμού σε σχέση με το Μέσο Όρο της ΕΕ.

Την ίδια ώρα, οι δαπάνες για τους συνανθρώπους μας με αναπηρίες είναι κάτω του Ευρωπαϊκού Μέσου Όρου κατά 50%.

Ζούμε σε πόλεις που δεν είναι προσβάσιμες και την ίδια στιγμή δεν υπάρχει μέριμνα γι’ αυτούς τους ανθρώπους ώστε να γίνει η καθημερινότητά τους πιο ανθρώπινη.

Στο πρόγραμμα προσωπικού βοηθού δεν συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά με αναπηρία κάτω των 16 ετών ούτε οι ηλικιωμένοι ενώ χιλιάδες άνθρωποι που έχουν ανάγκη έμειναν εκτός του προγράμματος.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια δίκαιη κοινωνία που θα διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες για όλους.

Για πλήρη κοινωνική ένταξη και συμπερίληψη.

Για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και την υγεία.

Για να ζούνε οι συνάνθρωποί μας με σύνδρομο Down αλλά και οι οικογένειές τους με αίσθημα ασφάλειας και όχι ανασφάλειας και αγωνίας για το μέλλον.

Για να σταματήσουν οι γονείς να ζουν με το φόβο για το τι θα συμβεί στα παιδιά τους όταν πλέον δεν θα έχουν τη δυνατότητα να τα υποστηρίξουν.