Συνάντηση με το σωματείο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) είχε σήμερα η Βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Συζητήθηκαν οι δράσεις του Ε.Κ.Κ.Α, οι οποίες υλοποιούνται μέσω ενός δικτύου δομών κοινωνικής φροντίδας και πλέγματος αντίστοιχων προγραμμάτων και τα εργασιακά τους αιτήματα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχτηκαν ιδιαίτερα τα ζητήματα υποστελέχωσης του Κέντρου καθώς και η ανάγκη για μόνιμο προσωπικό, ενίσχυση με πόρους και φροντίδα των υποδομών για να αντιμετωπιστούν προβλήματα, όπως επισήμανε η Κατερίνα Νοτοπούλου, όπως η επαγγελματική εξουθένωση ή η έλλειψη πόρων που δυσχεραίνουν το έργο των ανθρώπων που υπηρετούν το  Ε.Κ.Κ.Α

Τέθηκαν ακόμη τα μισθολογικά ζητήματα ειδικά στην περίοδο  της ακρίβειας και τονίστηκε από την Κατερίνα Νοτοπούλου πως κύριο μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η στήριξη των αιτημάτων των εργαζομένων ειδικά σε αυτό το απαιτητικό περιβάλλον.

Τονίστηκε η ανάγκη για αύξηση των μισθών στο Δημόσιο και  επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Η ανάγκη φροντίδας των υποδομών του ΕΚΚΑ για την ασφάλεια όλων.

Σήμερα το ΕΚΚΑ πρέπει να αποκτήσει αναβαθμισμένο ρόλο τόσο στην παροχή υπηρεσιών όσο και στη χάραξη κοινωνικής πολιτικής.