Οι απώλειες στον Τουρισμό είναι μεγάλες ενώ θα μπορούσαμε να μιλάμε από μια πιο προνομιακή θέση αν υπήρχε σοβαρή στήριξη του κόσμου του Τουρισμού ανέφερε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων.

Η Τομεάρχης Τουρισμού ανέπτυξε τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την στήριξη του ελληνικού τουρισμού, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων προκειμένου να βγουν αλώβητοι από αυτήν την οικονομική λαίλαπα.

«Τουρισμός είναι πρώτα από όλα οι άνθρωποι του» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως για να μιλάμε για το αύριο πρέπει πρώτα να διασφαλίσουμε το παρόν»

Η κυβέρνηση της ΝΔ γυρίζει την πλάτη και εμπαίζει χιλιάδες εργαζόμενους τόνισε, «Ξεναγούς και Τουριστικούς συνοδούς, εποχικούς εργαζόμενους, εργαζόμενους στα τουριστικά λεωφορεία, εποχικούς, τους επαγγελματίες της εστίασης, ενώ οι ξενοδόχοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2020» παραμένουν απλήρωτοι».

Όπως υπογράμμισε είναι «επιτακτική ανάγκη η ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων με μη επιστρεπτέα ενίσχυση ετσι ώστε σε συνδυασμό με πιο στρατηγικά μέτρα, όπως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού, στοχευμένου προγράμματος ενίσχυσης σταθερού κόστους, αποκλειστικά για τις τουριστικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις της Κομισιόν, να τεθούν οι βάσεις για την ασφαλή στήριξη των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων».

Η Τομεάρχης Τουρισμού αναφέρθηκε στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επανεκκίνηση της οικονομίας με όρους βιωσιμότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης και το οποίο επεκτείνεται σε τρείς πυλώνες όπως το παρουσίασε ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας. Μέτρα για το ιδιωτικό χρέος της πανδημίας, μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ένα μόνιμο ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα του εσωτερικού τουρισμού υπενθυμίζοντας την πρόταση που κατέθεσε πέρσι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για ένα πρόγραμμα διακοπών για όλους με την διαδικασία χορήγησης ατομικών επιταγών (voucher) διαμονής και μετακίνησης.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου περιέγραψε ακόμη το πλαίσιο για την υγειονομικά ασφαλή επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας η οποία αποτελεί μείζον ζήτημα για την ανάκαμψη της τουριστικής δραστηριότητας και συνεπώς την επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την προστασία του εισοδήματος εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό.

«Το κλειδί της επιτυχίας» όπως είπε είναι το τετράπτυχο κοινά πρωτόκολλα, μαζικά τεστ, επιτάχυνση εμβολιασμού, ιχνηλάτηση.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη για ένα νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, για μια ριζική αναθεώρηση της τουριστικής πολιτικής της χώρας με μια νέα κοινωνική συμφωνία για μια βιώσιμη και ποιοτική τουριστική προσφορά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τοποθέτηση στον παρακάτω σύνδεσμο: