Συνάντηση με επιχειρηματίες του κλάδου της Εστίασης Θεσσαλονίκης είχε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής ‘Α Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων Ηλιούπολης και ΓΓ της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης Μιχάλης Επιτροπίδης, ο Παναγιώτης Κιουρτσίδης ΓΓ στην Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών & Καφέ Μπαρ Ηλιούπολης καθώς και επαγγελματίες της περιοχής περιέγραψαν στην Κατερίνα Νοτοπούλου τα σοβαρά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν τους τελευταίους 8 μήνες εξαιτίας του κορονοϊού και εξέφρασαν φόβους για την επόμενη μέρα.

Η συνάντηση των επαγγελματιών με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε στην Άνω Ηλιούπολη παρουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος & Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά κ. Λαζαρίδη καθώς η αγωνία για τα καταστήματα της περιοχής είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφεραν, η εστίαση, έχει χάσει στην Θεσσαλονίκη έως και το 80% του τζίρου της σε ορισμένες περιοχές και ο κίνδυνος λουκέτων στην αγορά είναι ορατός.

Οι ιδιοκτήτες των καφέ μπαρ έκαναν λόγο για μεγάλο οικονομικό πλήγμα εξαιτίας των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και επανέλαβαν πως αν δεν ληφθούν άμεσα οριζόντια μέτρα για την στήριξή τους, πολλοί είναι οι επαγγελματίες που θα πτωχεύσουν οδηγώντας στην ανεργία εκατοντάδες ανθρώπους ενώ τόνισαν την ανάγκη μείωσης των ενοικίων εστίασης.

Η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως δυστυχώς αυτή η κατάσταση είχε προβλεφθεί και επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της τονίζοντας πως η έλλειψη σχεδίου για την αντιμετώπιση της κατάστασης και οι διαρκείς αλλαγές στις αποφάσεις πλήττουν ανεπανόρθωτα τον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού.

Η αγορά έχει άμεση ανάγκη ρευστότητας ώστε οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι να μείνουν όρθιοι όπως είπε. Nα επιδοτηθεί η εργασία, και να καλυφθούν τα δημοτικά τέλη για το 2020.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την στήριξή της στους επαγγελματίες και εργαζόμενους και υπογράμμισε πως πρέπει να ασκηθούν πιέσεις και από τους φορείς προκειμένου η κυβέρνηση να πάρει επιτέλους μέτρα για την σωτηρία του κλάδου αφού μέχρι σήμερα παίρνει αποσπασματικά μέτρα και ενώ διαθέτει εργαλεία για την ουσιαστική στήριξή τους δεν τα χρησιμοποιεί. 

--