Η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης είναι καταπέλτης τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για τις αρχές της Αυτοδιοίκησης.

Αποκαλύπτει την έλλειψη σοβαρού και συνεκτικού σχεδίου για την ανάπτυξη ενός ποιοτικού και βιώσιμου τουρισμού και επιβεβαιώνει την κριτική που ασκούμε συνεχώς για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Συγχρόνως όμως, είναι και μια κραυγή αγωνίας των ανθρώπων της ΕΞΘ για το μέλλον του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας στη Θεσσαλονίκη.

Τα στοιχεία που παραθέτουν και η εικόνα που περιγράφουν είναι αμείλικτα, αλλά δεν είναι κάτι που ακούμε για πρώτη φορά.

Έχουμε αναδείξει την κακή κατάσταση των απαραίτητων υποδομών στους προορισμούς υψηλής ζήτησης, καθώς και την άθλια κατάσταση της καθαριότητας στους δημόσιους χώρους, αλλά και σε ολόκληρη την πόλη, πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στη δημόσια σφαίρα, χωρίς δυστυχώς να εισακουστούμε από την διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές τα δομικά προβλήματα και τις αδυναμίες του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα, προβλήματα που αναδεικνύει και η επιστολή της ΕΞΘ, με τα αποτελέσματα που παραθέτει, αλλά η κυβέρνηση αδιαφορεί.

Είναι πλέον αδήριτη ανάγκη η εκπόνηση ενός σοβαρού και συνεκτικού σχεδίου για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη στην Θεσσαλονίκη, μετά από διάλογο και διαβούλευση με όλους τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης.