Από την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» έγινε σαφές πως πρόκειται για δεύτερο απάτη pass ή καλύτερα «εμπαιγμός pass» για τους πολίτες και τους επιχειρηματίες που έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα 2,5 χρόνια τώρα από την πανδημία αλλά και την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όχι μόνο δεν πρόκειται για αύξηση από 120 ευρώ σε 150, αλλά καθώς δεν προσμετρώνται τα εξαρτώμενα από τον δικαιούχο μέλη και δεν προσαυξάνεται ανάλογα με τα προστατευόμενα μέλη, αλλά πρόκειται για μείωση από 180- 330 ευρώ για μία τετραμελή οικογένεια για ένα τετραήμερο, καθώς πέρυσι το αντίστοιχο ποσό για τις τετραμελείς οικογένειες θα ήταν 480ευρώ!

Λένε δηλαδή από 120 ευρώ αυξάνεται το ποσό παροχών στα 150 ευρώ αλλά αποκρύπτουν ότι πέρυσι ήταν 120 ευρώ τη μέρα για την 4μελή οικογένεια ενώ φέτος είναι 150 σύνολο!

Μία οικογένεια με 150 ευρώ δεν πάει ούτε στο μπαλκόνι της διακοπές, πόσο μάλλον οι πολύτεκνες!

Εμπαιγμός όμως είναι και για τους επιχειρηματίες που περίμεναν το πρόγραμμα ως ανάσα ρευστότητας και ήλπιζαν ότι τώρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση την πρόταση μας για άυλη χρεωστική κάρτα δε θα αντιμετώπιζαν τις ίδιες τρομερές καθυστερήσεις με πέρυσι. Είδαν όμως ότι το ποσό από 30 ή 40 ευρώ για κάθε βράδυ διαμονής μειώθηκε στα 12 ευρώ, παρά την πολυδιαφημιζόμενη αύξηση του ποσού επιδότησης!

Πάγωσαν όταν είδαν να επιτρέπει την ένταξη στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης!

Αντί να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να ρυθμίσει το πλαίσιο της βραχυχρόνιας μίσθωσης που προκαλεί γκρίζες οικονομικές ζώνες και εντείνει στεγαστική κρίση, η κυβέρνηση βάζει από την πίσω πόρτα και σε αυτό το πρόγραμμα τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης συντηρώντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες του τουρισμού βάζουν πλάτη στις κρίσεις της οικονομίας αλλά αφέθηκαν αβοήθητοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Καλούνται να επιστρέψουν τις επιστρεπτέες, έμειναν εκτός ενισχύσεων στην πραγματικότητα, κάνουν διαχείριση ζημίας 2,5 χρόνια και πιέζονται από τα αυξημένα κόστη. Και η κυβέρνηση τους εμπαίζει και από πάνω.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» είναι δεύτερο εμπαιγμός pass για πολίτες και επιχειρηματίες.