Αφού πρώτα δυσφημίστηκε η Ελλάδα εξαιτίας της ολιγωρίας των αρχών 

Κοινή Ανακοίνωση των τομεαρχών Εξωτερικών της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργου Κατρούγκαλου και Τουρισμού Κ. Νοτοπούλου

Χρειάστηκε να περάσουν τρεις μήνες από την ημέρα που φέραμε με ερώτησή μας στη Βουλή, το ζήτημα της πολύμηνης καθυστέρησης στη χορήγηση Visa για εκατοντάδες Ινδούς τουρίστες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, μέχρι να κινητοποιηθεί η ελληνική κυβέρνηση και να αποφασίσει να ενισχύσει το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας στο Νέο Δελχί.

Το πρόβλημα απασχόλησε τους προηγούμενους μήνες ευρέως τους ανθρώπους του τουριστικού κλάδου ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ το κύμα διαμαρτυριών Ινδών τουριστών ήταν τόσο μεγάλο που ινδικές δικηγορικές εταιρείες απέστειλαν εξώδικα στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Είναι αδικαιολόγητο και αδιανόητο σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, εξαιτίας της ολιγωρίας των αρμοδίων Υπουργών της Κυβέρνησης, να δυσφημείται η χώρα και να ματαιώνονται προσπάθειες ετών για την προσέλκυση τουριστών από νέες αγορές και ειδικότερα από μία ελπιδοφόρα αγορά όπως αυτή της Ινδίας.

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι που με τις ενέργειές μας πιέσαμε ως προς την αποκατάστασή του προβλήματος, ευχόμαστε όμως αυτή η δυσφήμιση που υπέστη επι τόσους μήνες η Ελλάδα εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας να μην μας κοστίσει στο μέλλον.