Κοινή ανακοίνωση της Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχη Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνας Νοτοπούλου,  Βουλευτή Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών και Τομεάρχη Εργασίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζας, Βουλευτή Δωδεκανήσου και Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Σαντορινιού Νεκτάριου και Βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Βαρδάκη Σωκράτη.

Η κυβέρνηση αποκάλυψε για ακόμη μια φορά το σκληρό της πρόσωπο απέναντι σε εργαζόμενους που πασχίζουν να μείνουν όρθιοι,  απορρίπτοντας χθες δυο τροπολογίες που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και είχαν ως στόχο να δώσουν λύση στα σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό τουρισμό.

Χωρίς καμία αιτιολόγηση αφήνουν στο έλεος περισσότερους από 200 χιλιάδες εργαζόμενους που σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες έβαλαν γι’ ακόμη μια φορά πλάτη για την στήριξη του τουρισμού και της ελληνικής φιλοξενίας.

Αποτέλεσμα της κυβερνητικής αναλγησίας και εν τέλει εγκληματικής αδιαφορίας είναι όσοι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι επιδομάτων να μην προλάβουν να τα πάρουν άμεσα και να κινδυνεύουν να κάνουν γιορτές χωρίς εισόδημα!

Επιπλέον, οι εποχικά  εργαζόμενοι στην εστίαση, αλλά και όσοι θα έβγαιναν πρώτη φορά φέτος στο ταμείο ανεργίας δεν θα λάβουν οικονομική στήριξη, αφού η κυβέρνηση απέρριψε την πρότασή μας για μείωση των απαιτούμενων ενσήμων στα 50, την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση είναι αυτή που επέβαλε το Lockdown.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με αυτή τη συνειδητή της επιλογή αδιαφορεί για το πως θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειές τους τον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας.