Κυβέρνηση σε αποδρομή χαρακτήρισε την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Αναπτυξιακό Νόμο.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Θεσσαλονίκη η Κατερίνα Νοτοπούλου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για την πλήρη απαξίωση και υποβάθμιση της Βόρειας Ελλάδας, την κατάργηση στην πράξη του αναπτυξιακού ρόλου του ΥΜΑΘ, αλλά και του γραφείου του πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης.

Σχολιάζοντας τον αναπτυξιακό νόμο, έκανε λόγο για νόμο που αγνοεί τις ανάγκες της αγοράς στη μετα πανδημική εποχή, που επιμένει στην αναπαραγωγή ενός πτωχευμένου πλαισίου, για νόμο που βρίσκεται σε πλήρη συνάρτηση με την έκθεση Πισσαρίδη και προστίθεται στη λίστα των χαμένων ευκαιριών για την Ελλάδα όπως και το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Χαμένες ευκαιρίες για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, χαμένες ευκαιρίες για την πρόοδο του λαού μας. Αυτό που δεν χάνεται» τόνισε «είναι ο στόχος σας να ενισχύσετε ξανά τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις σε βάρος των μικρομεσαίων, φωτογραφικά και ρουσφετολογικά πολλές φορές». Όπως υπογράμμισε, αυτή είναι και η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ως στόχο έχει τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου έκανε ακόμη λόγο για υποκριτική κυβέρνηση που ενώ ισχυρίζεται ότι κάνει αποκέντρωση, στην πραγματικότητα αυξάνει τις περιφερειακές ανισότητες, αποδυναμώνει τις δημόσιες υπηρεσίες, περιορίζει τις αρμοδιότητες των Περιφερειών και εκχωρεί αρμοδιότητες στον ιδιωτικό τομέα. «Η μόνη σας αγωνία είναι η συγκέντρωση  υπερεξουσιών στον Υπουργό και το υδροκεφαλικό κράτος των Αθηνών» τόνισε.

Το παρόν νομοσχέδιο όμως, δεν απαντά ούτε στις προκλήσεις και τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τουρισμού ούτε και στις ανάγκες μετεξέλιξης της τουριστικής βιομηχανίας δήλωσε η τομεάρχης Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός τουρισμός πρέπει να στηριχθεί ουσιαστικά!

«Τουρισμός δεν είναι μόνο τα 5στερα ξενοδοχεία, Ο τουριστικός τομέας έχει ανάγκη και τα ξενοδοχεία 1,2 και 3 αστέρων, όπως έχει ανάγκη τα ξενοδοχεία υψηλότερων κατηγοριών. Έχει ανάγκη από επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων - διαμερισμάτων, επιχειρήσεις ταξιδιωτικών γραφείων, τουριστικών λεωφορείων, επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών, επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, ειδικές τουριστικές εγκαταστάσεις» είπε.

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η Κ. Νοτοπούλου σχολίασε το χθεσινό τηλεφώνημα του Κ. Μητσοτάκη στο νέο πρωθυπουργό της Β. Μακεδονίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όσο για τη Μακεδονία, αποδείξατε ότι είστε κωλοτούμπες με περικεφαλαία».

Σχολίασε ακόμη τα δώρα σουγιάδες που δέχθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη: «Τούτη τη μέρα που η πόλη θρηνεί τον άδικο χαμό του 19χρονου συμπολίτη μας η εικόνα του πρωθυπουργού να αποδέχεται μειδιώντας δώρο σουγιάδες με δήθεν χιουμοριστικό πολιτικό μήνυμα από τους δωρητές, ξεπερνά κάθε όριο».

Η Κ. Νοτοπούλου εξέφρασε βαθιά οδύνη για το χαμό του 19χρονου συμπολίτη μας και υπογράμμισε την ανάγκη όλοι μαζί να βάλουμε τέλος στη βία.