Σκληρή κριτική για την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει το ζήτημα του Ναυαγίου της Ζακύνθου «νύχτα» με τροπολογία αγνοώντας την τοπική κοινωνία και τους φορείς άσκησε από το βήμα της Βουλής η τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η κ. Νοτοπούλου  είχε καλέσει το Υπουργείο να δεσμευτεί ότι δεν θα το φέρει σε τροπολογία, λέγοντας ότι  «Στις επίμαχες διατάξεις που αναρτήθηκαν στη διαβούλευση, δε δώσατε δυνατότητα σχολιασμού! Αφού είναι τόσο καλή αυτή η λύση γιατί δεν επιτρέπατε τα σχόλια; Γιατί δεν τη θέσατε σε διαβούλευση», ενώ τόνισε:

«Η ντροπολογία αυτή στερεί το δικαίωμα στη διαβούλευση, είναι κόντρα στην τοπική κοινωνία, ζημιώνει το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετώντας συμφέροντα σκανδαλωδώς».

Έκανε λόγο για «επιτροπή-εκτροπή» τονίζοντας πως είναι προφανής η αγωνία της κυβέρνησης να παραδώσει μέσα από μια επιτροπή τις τύχες ενός αξιοθέατου παγκόσμιας εμβέλειας, βάζοντας φρένο στις προσπάθειες της Τοπικής Κοινωνίας να διαχειριστεί το αξιοθέατο.

«Νομοθετείτε νύχτα για να παρακάμψετε το διάλογο και την επιστημονική επιτροπή της Βουλής» υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκφράζοντας έντονη αγωνία για την προσπάθεια μεταβίβασης δημόσιας εξουσίας σε Επιτροπές, με σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, κατά παρέκκλιση κάθε νομοθεσίας.

«Ντύνετε το λύκο με προβιά προβάτου και τι μας λέτε; Ότι πλέον την κρατική εξουσία που έχει η γενική γραμματεία δημόσιας περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών την περνάτε στα χέρια μιας Επιτροπής η οποία  έρχεται να υφαρπάξει την αρμοδιότητά της, για να την ασκεί κατά παρέκκλιση. Κάνετε τις απευθείας αναθέσεις κανόνα Εγκαινιάζετε μία προσπάθεια μεταβίβασης δημόσιας εξουσίας σε Επιτροπές, με σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, κατά παρέκκλιση κάθε νομοθεσίας» τόνισε.

«Αυτό που πραγματικά χρειάζεται στην περίπτωση αυτή είναι ο συντονισμός των επιμέρους αρμόδιων υπηρεσιών. Και όπως αποδεικνύεται το επιτελικό σας κράτος έχει αποτύχει παταγωδώς. Η τοπική κοινωνία ξεσηκώνεται αλλά δεν ιδρώνει το αυτί σας.  Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων .»

Η Κ. Νοτοπούλου επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει στην  προστασία του αξιοθέατου και τη διατήρηση του κοινόχρηστου χαρακτήρα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει να νομοθετεί σκανδαλωδώς.

To ναυάγιο χρειάζεται  έναν ουσιαστικό και αποτελεσματικό φορέα που θα προκύψει από εμπεριστατωμένη μελέτη των αναγκών της περιοχής και της Ζακύνθου.

Εσείς επιμένετε να νομοθετείτε σκανδαλωδώς, αλλά εμπόδιο στα σχέδια σας θα είναι ο αγώνας του ζακυνθινού λαού. Και είναι η αγωνία του για τον τόπο που θα τον σώσει.