Για τη Θεσσαλονίκη του μαύρου Νοέμβρη,  ο κύριος Ζέρβας κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, αναφερόμενος  στην αντιμετώπιση της πανδημίας, δήλωσε: «Δώσαμε νικηφόρα αυτή τη μάχη».

Την  στιγμή που οι ανθρώπινες απώλειες καθημερινά συνεχίζουν να είναι αβάσταχτες, οι υγειονομικές δομές έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όριά τους και το ιικό φορτίο της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει εκ νέου έξαρση στα λύματα, κατά τις τελευταίες μέρες ο δήμαρχος συνεχίζει τους πανηγυρισμούς.

Χωρίς ίχνος συναίσθησης των απωλειών ή των ευθυνών τους.

Η επίσκεψή του στην Αθήνα έγινε μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει το αφήγημα της κυβέρνησης για επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, κόντρα στην πραγματικότητα που βιώνουν οι Θεσσαλονικείς και όχι για να προβάλλει τις ανάγκες και να διεκδικήσει τα έργα που χρειάζεται η Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Ζέρβας, με μόνο άγχος την αναγνώρισή του από τον κ. Μητσοτάκη ως τον καλό κομματικό δήμαρχο, αντί να διεκδικήσει έργα για την πόλη, δεν υπερασπίζεται ούτε τις πλέον πιεστικές ανάγκες των Θεσσαλονικέων για ενίσχυση του ΕΣΥ ή ρευστότητα στις επιχειρήσεις.

Η συνάντηση είχε ευχολόγιο και τις γνωστές υποσχέσεις για έργα που ακούμε, αλλά δε βλέπουμε.  Δεν ακούσαμε κουβέντα ούτε για χρονοδιαγράμματα, ούτε για τις χρηματοδοτήσεις τους.

Θα πρέπει να καταλάβουν τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο πρωθυπουργός ότι όσο και να προσπαθούν, δε μπορούν να παραπλανήσουν τους πολίτες με την εικονική πραγματικότητα στην οποία οι ίδιοι ζουν και προσπαθούν να παρουσιάσουν για αληθινή.

Έστω και τώρα, έστω και αργά, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να αφουγκραστούν τον πόνο και την αγωνία των πολιτών και να υιοθετήσουν τις προτάσεις που επανειλημμένα καταθέτει η κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Να ακούσουν την κραυγή των ανθρώπων της.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ