Η αδιαφορία και η αναλγησία του κ. Ζέρβα και της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ασφάλεια και για την υγεία των εργαζομένων του Δήμου, καθώς και η φαυλότητα με την οποία ασκούν Διοίκηση, τους οδήγησε σε αδιέξοδο, στην απόγνωση και τους δημιούργησε έντονη και δικαιολογημένη  ανησυχία.
 
Ενώ βαδίζουμε προς την ολοκλήρωση του τρίτου έτους αυτής της δημοτικής περιόδου, η Διοίκηση Ζέρβα ακόμα δεν έχει αποδώσει προς τους εργαζόμενους που δικαιούνται τα προβλεπόμενα από τον νόμο Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), χωρίς τα οποία τίθεται σε μεγάλο και σοβαρό κίνδυνο η υγεία τους και η ασφάλεια τους.
 
Η έκθεση των εργαζομένων σε κίνδυνο επιδεινώθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας, εξαιτίας της φύσης της εργασίας τους, κατά την αποκομιδή των απορριμμάτων.
 
Παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί το θέμα επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο και παρά τις υποσχέσεις του κ. Ζέρβα  και των αρμοδίων της Διοίκησης για την επίλυση του, βρίσκεται ακόμα σε  εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα να παρατείνεται ο κίνδυνος για την υγεία και για τη ζωή των εργαζομένων.
 
Χωρις να έχουν άλλο μέσο να διεκδικήσουν το δίκιο τους και αφού εξάντλησαν κάθε άλλον τρόπο επί τρία σχεδόν χρόνια, για να προστατέψουν την υγεία και τη ζωή τους, προσέφυγαν στα Δικαστήρια εναντίον του κ.Ζέρβα.
 
Καλούμε τον κ. Ζέρβα και τη Διοίκηση του Δήμου, έστω και τώρα, να κάνουν ένα διάλλειμα από τις επικοινωνιακές φιέστες χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο που επιδίδονται, να ασχοληθούν επιτέλους με το πραγματικό δημοτικό έργο και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που αυξάνονται και διογκώνονται συνεχώς.  
 
Να δώσουν άμεση λύση και να αποδώσουν τα ΜΑΠ που δικαιούνται οι εργαζόμενοι για να προστατέψουν την υγεία και τη ζωή τους.
Κάθε στιγμή καθυστέρησης είναι εγκληματική.