Είναι φανερό, ότι η εξέλιξη της πανδημίας στην πόλη μας είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών της κυβέρνησης. 

Τελευταίο παράδειγμα,  η απόφαση της για τη σύμπτυξη σχολικών τμημάτων στο 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης ενώ μάλιστα το σχολείο υποδέχεται και μαθητές με προβλήματα όρασης που χρειάζονται ιδιαίτερη υποστήριξη. 

Ενώ η πανδημία είναι ξανά στο κόκκινο, ενώ όλοι οι ειδικοί δηλώνουν την ανησυχία τους και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, η κυβέρνηση αμέριμνη στοιβάζει μεγάλο αριθμό μαθητών μέσα σε μικρές και ακατάλληλες αίθουσες. 

Ούτε η πανδημία, ούτε ο κίνδυνος για νέες ανθρώπινες απώλειες δεν τους αποτρέπει από το σχέδιο τους για την απαξίωση και την υποβάθμιση του δημοσίου σχολείου. Δε σταματούν μπροστά σε τίποτα, είναι αδίστακτοι. 

Η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας είναι από τις χειρότερες στην Ευρώπη, οι καθημερινές ανθρώπινες απώλειες είναι αβάσταχτες, αλλά ο Κ.Μητσοτάκης και η υπουργός παιδείας, μετρούν αριθμούς και κάνουν διαιρέσεις, σαν να μην πρόκειται για μαθητές, σαν να μην πρόκειται για ανθρώπινες ζωές. 

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα το απάνθρωπο σχέδιο τους, να πάψουν τα παιχνίδια με την υγεία, τη ζωή και την εκπαίδευση των μαθητών.

Να μην επιδεινώσουν και άλλο τις ήδη επιβαρυμένες συνθήκες που επικρατούν στο 6ο Γυμνάσιο.