Επί δεύτερη συνεχή μέρα παρακολουθούμε εικόνες ντροπής να εκτυλίσσονται μπροστά σε ένα δημόσιο σχολείο της πόλης μας, με το υπουργείο Παιδείας, την κυβέρνηση και τη Διεύθυνση της Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας αμήχανους και άπραγους παρατηρητές.

Πριν από μερικές μέρες μέλη και οπαδοί ναζιστικής οργάνωσης διακινούσαν προπαγανδιστικό υλικό μπροστά σε άλλο σχολείο της περιφέρειας.

Οι προκλήσεις των κουκουλοφόρων φασιστών συνεχίζονται.

 Έναν χρόνο μετά από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής τα απαράδεκτα γεγονότα που συμβαίνουν αυτές τις μέρες έξω από το  1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης έρχονται να μας θυμίσουν ότι ο αγώνας κατά του φασισμού δεν σταματά ποτέ. 

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τη δράση και τις επιθέσεις των  κουκουλοφόρων.

Καλούμε τα Υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη και τις αρμόδιες υπηρεσίες τους, να δώσουν άμεσα απαντήσεις:

Είναι αλήθεια ότι οι κουκουλοφόροι, ή μέρος αυτών, που έδρασαν στα σημερινά και χθεσινά επεισόδια, είναι μαθητές και  εφορμούν  οργανωμένα από τον χώρο του σχολείου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ  των τοπικών μέσων;

Γνωρίζει η ηγεσία του Υπουργείου, η Διεύθυνση του σχολείου και της Εκπαίδευσης, τι κατάσταση επικρατεί στο συγκεκριμένο σχολείο και πως σκοπεύει να την αντιμετωπίσει;

Υπάρχουν και καλλιεργούνται αντίστοιχα φαινόμενα και σε άλλα σχολεία, τι έκταση έχουν πάρει;

Είναι αυτονόητο ότι μας αφορά όλους, τα κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς,  την τοπική κοινωνία και κανένας δεν δικαιούται να κλείνει τα μάτια και να τα αγνοεί.

Όλοι μαζί πρέπει να ορθώσουμε τείχος απέναντι στο φασισμό και στους θιασώτες του.

Όμως την πρώτη ευθύνη την έχουν η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας.

Το Δημόσιο σχολείο είναι  χώρος εκπαίδευσης, κοινωνικοποίησης και ανάπτυξης της προσωπικότητας των μαθητών.

Οφείλουμε όλοι να το προστατέψουμε.

Η κυβέρνηση δε μπορεί να αδιαφορεί, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.