Συνάντηση με την διοίκηση της ΕΥΑΘ, είχε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στην συνάντηση στην οποία παραβρέθηκε ο Πρόεδρος κ. Άγις Παπαδόπουλος, ο Διευθ.Σύμβουλος κ. Άνθιμος Αμανατίδης και ο Αντιπρόεδρος κ. Γρηγόρης Πενέλης συζητήθηκαν οι κοινωνικές ανάγκες  που καλύπτει η εταιρεία και οι υπηρεσίες που προσφέρει.

Συζητήθηκε ακόμη η θετική πορεία υλοποίησης έργων. Έργων που αποτελούν άλλωστε συστατικά στοιχεία του επενδυτικού προγράμματος της ΕΥΑΘ το οποίο είχε καταρτιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, κατά την θητεία της Κ. Νοτοπούλου στο Γραφείο του Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης και στο ΥΜΑΘ.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημέρωθηκε για την κατασκευή επέκτασης εγκατάστασης επεξεργασίας νερού (διυλιστήριο) νερού που θα διπλασιάσει την διαθέσιμη παροχή πόσιμου νερού (φάση Α2) ,για την ολοκλήρωση της 1ης φάσης ενίσχυσης του αγωγού της Αραβησσού σε μήκος 800 μ και η έναρξη της β΄ φάσης, για την κατασκευή του αγωγού αποχέτευσης των χαμηλών περιοχών στα δυτικά, τη σύνδεσή του με την περιοχή του Δενδροποτάμου και τη διέλευσή του από τον Κ16.

Συζητήθηκε επίσης ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη εφαρμογής της ΕΥΑΘ από νεοφυείς εταιρείες πληροφορικής και η κατασκευή νέων δεξαμενών αποθήκευσης νερού και η επισκευή και επαναλειτουργία υφιστάμενων που είναι εκτός λειτουργίας.

Σημαντικό είναι πως προχωρά η στελέχωση της εταιρείας με επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, όπως αυτή είχε δρομολογηθεί κατά την θητεία της Κατερίνας Νοτοπούλου στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και στην συνέχεια στο ΥΜΑΘ με τον πρώην πρόεδρο της εταιρίας  Γιάννη Κρεστενίτη.

Η πρόοδος των έργων αποτελεί ένα ακόμα εχέγγυο στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού και στην ανάπτυξη της εταιρείας.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό.